Tylnia przezutka POMOCY!

Sebaa

Tylnia przezutka POMOCY!

Post autor: Sebaa »

Witam, mam kolejny problem.. ; p Ostatnio kupiłem tylnią przezutke SLX. Mechanik ze sklepu powiedział ,ze moj łancuch moze byc lekko za duzy przez to bedzie dziwny dzwięk.. No dobra ale wynikł kolejny problem.. Wszystko jest juz sprawne i nagle przezucam przezutki 1,2,3,4,5,6,7,8 wchodzą bez problemu ale jak juz chce z 8 na 7 to trzebaaa czekaac długoo wiec przezucam jeszcze raz z 7 na 6 i wtedy sie przezuca.. Nie wiem o co moze chodzic i co moge zrobic.. Prosze o pomoc bo szczerze mowiac teraz ten rower nie nadaje sie do DH....

Obrazek
MiP
Kontakt:

Post autor: MiP »

Dobrze masz wyregulowaną? Nie masz połamanego pancerza, brudnej linki?
Sebaa

Post autor: Sebaa »

Nieee wszystko jest ok.. Jestem pewny bo w zakładzie mi to zakładali.. Jest ona nowiutka..
miechooo
Kontakt:

Post autor: miechooo »

Podciągnij trochę linkę. Pewnie jest źle wyregulowana i to cały problem.
KubaLa
moderator
Kontakt:

Post autor: KubaLa »

TYLNA, karwa, TYLNA. A nie tylnia. I wyciągnij 2 ogniwa, powinno też być nieco lepiej.
Z gówna bata nie ukręcisz.
Las3k_91 Ldz
Kontakt:

Post autor: Las3k_91 Ldz »

Sebaa pisze:Nieee wszystko jest ok.. Jestem pewny bo w zakładzie mi to zakładali.. Jest ona nowiutka..
To idź do nich spowrotem, bo spieprzyli totalny rowerowy elementarz. Gdzie Ci to robili, na Orlenie?
Sebaa pisze:szczerze mowiac teraz ten rower nie nadaje sie do DH....
No ba, tak to się do niczego nie nadaje. Zresztą ta przerzutka nie jest do DH, nie z takim wózkiem. Jak się nie uda, to poszukaj jakiegoś dużego akwenu, weź szeroki zamach i go wrzuć, bo tak to 'no hope for her'. :wink:

A stron o regulacji przerzutki jest dużo, naprawdę duuuużo.
ODPOWIEDZ