Problem z RST launch T8

bikerzysta
Kontakt:

Problem z RST launch T8

Post autor: bikerzysta »

Witam mam pytanie jak zwiekszyc skok w widelcu RSt LaunchT8 i poprawic jego prace. Jaki wlac olej co przyciac, wyjac itp.
Nigdy nie rozkrecalem zadnego amora wiec prosze o wyrozumialosc. I Opisywanie spraw jasno
LysolRider
Kontakt:

Post autor: LysolRider »

Skoku nie opłaca się w tym zwiększać bo to zamach na swoje zdrowie :D a co do poprawy pracy, to porozkręcaj co się da, posmaruj uszczelki smarem, załóż golenie dolne i przy odwróconym amorze wlej strzykawką przez otwory na śruby troche jakiegokolwiek czystego oleju. Więcej z tym amorem raczej nie zrobisz ;P
kuklis
Kontakt:

Post autor: kuklis »

Ja bratu, który ma 12 lat i waży dość mało wywaliłem wszystkie elastomery oraz wyjąłem sprężynę z jednej lagi. Dodatkowo wlałem smar używany do centralnego smarowania w maszynach i chodzi bardzo płynnie. Problem był tylko z odbijaniem - brakowało tłumienia i odbijał bardzo mocno. Dałem krótką sprężynę o długości 2 cm i wyraźnie zniwelowało walenie przy odbijaniu. Jeszcze dałem o-ringi pod śruby żeby ten smar nie wyciekał. Chociaż często wyczyszczenie i przesmarowanie dużo daje. Skoku za bardzo nie zwiększysz - musiałbyś trzpienie (pseudo tłumiki) zmienić na dłuższe.
bikerzysta
Kontakt:

Post autor: bikerzysta »

Dziekuje Wam bardzo za pomoc.
kuklis jestes moze z Bydgoszczy?
ODPOWIEDZ