Marzocchi 888 RC3 09
Marzocchi 888 RC3 09
witam,otóż mam problem, ostatnio złożyłem cały rower i zacząłem trochę na nim jeździć i okazało się że dobijam przedni amortyzator Marzocchi 888 RC3 09 podczas skakania, próbowałem go trochę pod regulować ale i tak ciągle to samo się dzieje;p i teraz pytanie co zrobić? Chciałem go pod pompować w sklepie rowerowym ale serwisujący stwierdził że nie wie gdzie jest zawór pompujący i musi poczytać o tym amortyzatorze.Może ktoś z was wie gdzie jest ten zawór i podpowie coś na ten temat.Moja waga jest dość wysoka 85kg;p.Chyba że to kwestia sprężyny lub poziomu oleju. Czy przez dobicie amortyzatora można coś uszkodzić? Czekam na odpowiedzi z góry dzięki :P
Serwis że szkoda gadać w takim razie...
Ten model nie ma powietrza tylko sprężynę.
Jeśli marzocchi zmieniło swoje przyzwyczajenia do do sprężyn to możliwe że czeka cię jej wymiana na twardszą.
Bo te z lat 2004-2007 standardowe to były mega twarde. 105kg i starczały. Model twardy to nie wiem dla kogo. 130-150?
Ten model nie ma powietrza tylko sprężynę.
Jeśli marzocchi zmieniło swoje przyzwyczajenia do do sprężyn to możliwe że czeka cię jej wymiana na twardszą.
Bo te z lat 2004-2007 standardowe to były mega twarde. 105kg i starczały. Model twardy to nie wiem dla kogo. 130-150?
Ważę 90kg i jedyna sprężyna która nadaję się pod tą wagę to czerwona - miękka, chyba że ktoś jest fanem betonu z przodu rodem z PŚ. Dolej po 10ml oleju do każdej lagi, ewentualnie pokręć regulacją pod odbiciem (ta duża czerwona), możesz też skręcić naprężenie sprężyny, też czerwone bodajże w lewej ladzie, już nie pamiętam.
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
ja mialem tylko wc z ti spiringiem chociaz nie wiedzialem jak to sprawdzic, ale kolor byl czerwonym w stroju max wazylem 75kg. w zime udalo mi sie go dobic na skoczni z sniegu. ale to gap mial 13- 15m sie lecialo wyladowalem w dziore to dobil tak to bylo ciezko.. a co do serwisu. 1 swoj wykonywalem wlasnei na nim i wystarczy wiedziec w ktora sie srobki odkreca a w ktora zakreca. i poziom oleju z tego co pamietam po 310 ml.. ale sprawdz