Zabezpieczenie gwintów
Zabezpieczenie gwintów
Witam!
Z zapytaniem zakładam temat poniewaz po wpisaniu w wyszukiwarce nic mi nie znalazło.
Mianowicie, zabieram rame do piaskowania. Pytanie, jak zabezpieczyc gwinty? Trzeba zabezpieczać? Czy aluminium po wypiaskowaniu nalezy zabezpieczyc lakierem zeby sie nie utleniło? Jesli tak, jaki polecacie.
Z góry dzięki.
Z zapytaniem zakładam temat poniewaz po wpisaniu w wyszukiwarce nic mi nie znalazło.
Mianowicie, zabieram rame do piaskowania. Pytanie, jak zabezpieczyc gwinty? Trzeba zabezpieczać? Czy aluminium po wypiaskowaniu nalezy zabezpieczyc lakierem zeby sie nie utleniło? Jesli tak, jaki polecacie.
Z góry dzięki.
kokz666 Piaskują, bo piaskują. Widziałeś jak wygląda aluminium po piaskowaniu? Jest prawie białe. To wszystko to rysy- ubytki materiału.
Tak, gołe aluminium się utlenia, więc lakier byłby odpowiedni.
Tak, gołe aluminium się utlenia, więc lakier byłby odpowiedni.
SKRADZIONY!!! http://www.dh-zone.com/forum/viewtopic.php?f=5&t=55611 Dalej bez sprzętu 

Piaskowanie powoduje ubytki w powierzchni, a szkiełkowanie poleruje. Wiem bo kilka ram tak robiłem. Piaskuje się, jak chcesz oczyścić powierzchnię z rdzy. Równie dobrze możesz przejechać papierem ściernym
.
Po szkiełkowaniu powierzchnia jest gładsza i wypolerowana (metal wygląda jakby był wyjęty świeżo z formy).
Możesz pomalować później albo położyć anodę. Np. lakier przezroczysty (który daje się bezpośrednio na alu) kosztuje ok. 200 zł .
Anoda na całą ramę (Giant DH Team) płaciłem 180 zł.

Po szkiełkowaniu powierzchnia jest gładsza i wypolerowana (metal wygląda jakby był wyjęty świeżo z formy).
Możesz pomalować później albo położyć anodę. Np. lakier przezroczysty (który daje się bezpośrednio na alu) kosztuje ok. 200 zł .
Anoda na całą ramę (Giant DH Team) płaciłem 180 zł.