Szprychy

MLYNoBIKER
moderator
Kontakt:

Szprychy

Post autor: MLYNoBIKER »

Poszukując czarnych alpine III w końcu natrafiłem na sklep który jest chętny mi ściągnąć w sumie 2x 16 szprych w różnych długościach. Zacząłem się zastanawiać że trochę im się nie opłaca bo pewnie muszą zamówić 2 paczki po 100szt i nagle pomyślałem że na szprychach można robić niezły wał. Jak się zorientuje czy kupując alpiny nie dostane championów za podwójną kasę? jak można odróżnić szprychy bez mega dokładnej wagi?

Wydaje mi się że każdy może zostać tak zrobiony w konia a co wy o tym myślicie?
AlanCK
Kontakt:

Post autor: AlanCK »

Markowe szprychy to nie stalowy pręcik z gwintem, kazdy model ma inne cieniowianie i wagę zazwyczaj mają jakieś wytłoczenie itp

DT Alpine III
Obrazek

DT Champion
Obrazek

Nabrać to można łatwo ale laika w tej dziedzinie :)
Sell: Rower - Intense M9
tikk
Kontakt:

Post autor: tikk »

Mam Alpine III w jednym kole, a Championy w drugim - widać różnicę gołym okiem.
Championy mają wygląd standardowej szprychy, Alpiny ledwo wchodzą w oczka piasty.
tikk
Korn_8
Kontakt:

Post autor: Korn_8 »

Już minimalnie wyższej klasy szprychy są środkiem zwężane. Suwmiarka w dłoń, a nawet nie koniecznie ;). Co do wagi, wystarczy "zwykła" kuchenna, ważysz 10 szprych, dzielisz i masz przybliżoną wagę jednej. (Jak rozplatasz stare koło to będziesz miał porównanie) Paczki pakują też po 50szt.
Centruję i zaplatam w Krakowie, zapraszam do współpracy.
ODPOWIEDZ