Strapy i downhill.
Strapy i downhill.
Chciałbym się dowiedzieć co myślicie o używaniu strapów w dh np. takich http://allegro.pl/nowosc-strapy-fixed-f ... 14725.html
Czekam na odpowiedzi ponieważ myślę nad zakupem.
Moim zdaniem fajna sprawa na trasy na których jest dużo korzeni itd. myślę że pomogło by to w lepszym wyczuciu roweru : )
Czekam na odpowiedzi ponieważ myślę nad zakupem.
Moim zdaniem fajna sprawa na trasy na których jest dużo korzeni itd. myślę że pomogło by to w lepszym wyczuciu roweru : )
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Japko, weź pod uwagę że jesteś amator spd
:)
widziałeś jak my się wypinamy bez spiny przy glebie
A takie coś pozostawia nam tylko opcje : o Ku*** jebnę ale co mi tam, polecę z rowerem - będzie widowiskowo i mama ucieszy się z mojego dłuższego pobytu w domu .... (zapewne z kaczką do sikania) ...

widziałeś jak my się wypinamy bez spiny przy glebie

A takie coś pozostawia nam tylko opcje : o Ku*** jebnę ale co mi tam, polecę z rowerem - będzie widowiskowo i mama ucieszy się z mojego dłuższego pobytu w domu .... (zapewne z kaczką do sikania) ...
Slavvduro
-
- Kontakt:
Ja sobie bardzo cenię możliwość szybkiej ewakuacji w razie kłopotów więc ani SPD (przez pewien czas jeździłem) ani tym bardziej coś takiego. Po co ci to? SPD i inne "kliki" wg mnie zwiększają jedynie skuteczność napędzania roweru. Oprócz tego same wady. Dobry but i platforma jeśli jeździsz dla fanu i nie walczysz z czasem w 100% starczają.
Widać, że na spd nie umiałeś jezdzić.don corneo pisze: Ja sobie bardzo cenię możliwość szybkiej ewakuacji w razie kłopotów więc ani SPD (przez pewien czas jeździłem) ani tym bardziej coś takiego. Po co ci to? SPD i inne "kliki" wg mnie zwiększają jedynie skuteczność napędzania roweru. Oprócz tego same wady. Dobry but i platforma jeśli jeździsz dla fanu i nie walczysz z czasem w 100% starczają.
A i spd dają wiecej niz tylko pedałowanie. Przesiadłem sie na flaty i dalej tak jezdze ale zalet jest sporo wiecej.
Światowa czołówka DH potwierdza w pełni Twoje słowa...oczywiście na platformach też idzie wykręcić dobry czas (Hill) ale poza nim spora większość jeździ w ubijakach co jak piszęyaaz pisze:Jedyna ewentualność to SPD do MTB, ale do DH imho nie tędy droga.
Spaced pisze:spd dają wiecej niz tylko pedałowanie
Do swojego pierwszego posta w tym temacie dodaje, że jeden but mi się nie wypiął jak jeździłem 2/3 raz na pożyczonych spd. Przed zawodami w tym roku w Wiśle jeździłem kilka dni koło bloku żeby się przyzwyczaić. Na trasie żadnych problemów z szybkim wpięciem nie miałem. Na 2 gleby za każdym razem się wypiąłem.
S:sztyca CB Joplin,shiver na części,manitou black,sherman 1,5"203mm skoku.