Witam. Chciałbym zmienić w swoim rowerze korbę na coś mocniejszego niż aktualny kwadrat Czy Shimano Deore fc-m533 na support hollowtech ogarnie downhill/freeride z riderem o wadze 70kg ? Mam okazję kupić zestaw korba+suport za 150zł, opłaca się ? Może polecacie coś innego ? Pozdro
To jest wytrzymała korba z grupy xc tak więc sam sobie odpowiedź czy potrzebujesz tego czy czegoś mocniejszego. W zjazdówce mam xt a w enduro deore, jakoś obie trzymają mi się bardzo dobrze (90kg).
A opłaca sie pakować w deore na octalink? Średnica osi taka sama jak w isis praktycznie (dużo osób śmiga na isis-ie), ale najbardziej przemawia do mnie o połowę mniejsza cena. Wiadomo, że łożyska zewnętrzne najlepsze, ale teraz dla mnie liczy się każdy grosz, zupełny max to 150zł, a też nie chcę żeby strzelił mi ten mój kwadrat w końcu.
Tak się skończyła moja przygoda z suportem deore na octalnik ,drugi się wygiął ,a ważę 70 kg.
Na twoim miejscu szukałbym czegoś używanego ze zintegrowaną osią (Hollowtech) nawet Deore tylko właśnie w tym systemie , z innych firm to Race Face Ride,Evolve lub FSA Gap. Za 150 może być troche ciężko ,ale za 200 znajdziesz już coś z suportem.