Witam!
jakiś czas temu z mojego revoxa zaczęło wydobywać się cudowne pukanie. doszliśmy ze znajomymi do tego, że najprawdopodobniej jest to kompresja. Ma ktos moze ten sam problem, albo wie jak to zwalczyc?
Ewentualnie ma na sprzedaż tłumik kompresji z wersji przynajmniej z 2009 roku?
Damper był wielokrotnie rozkladany, serwisowany i skladany. Wszystko jest idealnie odpowietrzone, nie ma prawa byc zapowietrzony.
[Damper] Manitou Revox Tłumik kompresji
-
- Kontakt:
Jeśli damper jest prawidłowo odpowietrzony nie ma prawa nic w nim stukać. Proponuje rozebrać go na czynniki pierwsze celem sprawdzenia uszczelek oraz shim kompresji czy nie są zepsute. Wg mnie to na pewno nie wina dampera, miałem podobnie z moim x fusion, coś strzelało cały czas przy delikatnym uginaniu zawieszenia, a powodem były popekane bieżnie łożysk w linkach pośredniczących.
Back in black
Łożyska sprawdzone i sprawne. Właśnie mieliśmy podejrzenia, że shim może coś nie być tam gdzie trzeba, albo sie przestawiać. Jakim cudem, nie wiem. Odpowietrzony na bank idealnie. Spróbuje napisać do Wigwamu, dzieki za pomysł. Uszczelki wszystkie wymienione, tłumik kompresji rozebrany.
Problem jest taki, że porusza sie dziwnie sama regulacja kompresji szybkiej. Trzpień pod regulatorem porusza się góra dół. Po założeniu innej uszczelki pod to, dalej puka. Pukanie następuje przy szybszym poruszaniu zawiechy. Dziwna sprawa to wszystko...
Problem jest taki, że porusza sie dziwnie sama regulacja kompresji szybkiej. Trzpień pod regulatorem porusza się góra dół. Po założeniu innej uszczelki pod to, dalej puka. Pukanie następuje przy szybszym poruszaniu zawiechy. Dziwna sprawa to wszystko...