ludzie!

Burza
Kontakt:

Post autor: Burza »

"Kevlar" to jest po prostu nazwa zastrzeżona przez firmę Du Pont czy jakoś tak dla ich produkcji włókien węglowych.
<<MASA>>
Kontakt:

Post autor: <<MASA>> »

ja nie jestem z lublina tylko z małego zadupia 80 km od lublina.
I dzięki za info. A ta rama to bezsens. Aluminium i Cro-Mo RULEZ !!!
Rower ??? A co to ??
-Przemooo-
Kontakt:

Post autor: -Przemooo- »

a scott high octane carbon ?? jest taka maszynka dwie wersje do freeride'u i do dh za 16400 zl caly rower mam to w katalogu i wyglada zajebiscie
http://przemooo.pinkbike.com/album/photos/
Dex
Kontakt:

Post autor: Dex »

kurwa może jeszcze ze złota albo srebra beda ramu robic u jubilera :D:D:D:D:D:D:D:D:D:DD::D:D:D
Burza
Kontakt:

Post autor: Burza »

W tym Scottcie tylko fragment ramy (ten powiedzmy podtrzymujący sztycę) jest wykonany z włókna węglowego.
morbit
Kontakt:

Post autor: morbit »

hmm...pozawole sobieprzytoczyć korespondencję z "Magazynu Rowerowego"

"Chciałbym kupić lekką karbonową ramę do roweru cross country. Czy jej sztywność, a przede wszystkim wytrzymałość, będzie porównywalna z modelem aluminowym, np. Authora (jeżdzę na takim)? Ważę 100kg.

MR:Lekkie rowery do cross country określają w tej chwili granice możliwości w konstruowaniu rowerów- karbonowa rama Gianta nie może byyć równie sztywna co o kilogram cięższy model aluminiowy. To nie jest sprzęt dla ciężkich osob, nawet jeśli na ramie nie jest tak napisane. Możliwe że rama nie pęknie, a szczególnie jeśli będziesz jeździł spokojnie, ale nie zadowoli Cię, pod twoją masą skręcać się będzie jak precel."

I to odnosi się do wszystkich produktów z karbonu...odpowiednie ułożenie włókien ma zapewnić sztywnść tylko w określonej płaszczyźnie, pod siłami nie przewidzianym wcześniej przez ułożenie włókien, wszystko się bedzie wyginało..słyszeliście o tym że przy hamowaniu porzodem w szosie przultra-lekkich karbonowych ramach z ultra-lekkim widelcami z karbonu, wszystko tak pracuje że (podobno) zdaża się blokowanie ruchu kierownicą?

Karbon to awangarda...co do kevlaru, widocznie myślimy o innym...
KLUCHA
Kontakt:

Post autor: KLUCHA »

Słuchjacie może się nie znam ale ta rama mi podlatuej lekko makrokeszem!!!! ale to tylko takie moje zdanie!!!! jeśli się mylę to mnie poprawcie!!!!
ODPOWIEDZ