[Avid Juicy Three] Zalanie, odpowierzenie Łódź
[Avid Juicy Three] Zalanie, odpowierzenie Łódź
Mam problem, kopiłem Avida na przód jak w temacie, jest to mój pierwszy hamulec hydrauliczny i kompletnie nie wiem jak sie z tym obchodzić.
Gdy wciskam klamkę jest zero reakcji poza tym że słyszę jakby coś "bulgotało" w środku. Wydaje mi sie że trzeba go zalać i odpowietrzyć, ale nie umiem,ani nie wiem jak sie za to zabrać, więc szukam jakiegoś serwisu w lodzi który mi to zrobi i chciałbym wiedzieć ile to będzie mniej więcej kosztowało
Gdy wciskam klamkę jest zero reakcji poza tym że słyszę jakby coś "bulgotało" w środku. Wydaje mi sie że trzeba go zalać i odpowietrzyć, ale nie umiem,ani nie wiem jak sie za to zabrać, więc szukam jakiegoś serwisu w lodzi który mi to zrobi i chciałbym wiedzieć ile to będzie mniej więcej kosztowało
Nigdy tego nie robiłem.ari4 pisze:Pamiętaj, żeby przy odpowietrzaniu klocki wyjąć
Nie wiem jak serwisy to rozwiązują ale płyn dot 4 można za ~7zł/l kupić a że wchodzi go do hamulców kilkanaście ml to przy odpowietrzaniu można koszt płynu pominąć...FRmaniak pisze:Myślałem że sam DOT będzie więcej kosztował
5.1 ale szczerze wątpię żeby był ci potrzebny, chyba że w górach grubo walisz bo w łodzi to nie ma sensu. Ja mam mocne hamulce tylko dlatego że jestem ciężki i takie juicy(pomijając ich gównowatość) mnie nie zatrzymują dobrze.
Ale tutaj nie da się zagotować hamulców. Trasy po 30-40 sekund jazdy... na jagodach może jakbyś jechał prosto do bajora, cisnąc od samego początku nieziemsko to byś porządnie klocki przygrzał przy hamowaniu.
Ale tutaj nie da się zagotować hamulców. Trasy po 30-40 sekund jazdy... na jagodach może jakbyś jechał prosto do bajora, cisnąc od samego początku nieziemsko to byś porządnie klocki przygrzał przy hamowaniu.
To dobrze, żeby się nauczył. Na pewno w przyszłości mu się przydapietryna pisze:Nigdy tego nie robiłem.

Co do Dota 5.1, to ma on tylko wyższą temperaturę wrzenia. Szczerze mówiąc to jeden kij. Bo różnica cen płynów dot 4 a dot 5.1 (200ml) to kilka zł.
Możliwości dot 5.1 w PL raczej nie wykorzystasz