BOS i powietrzna wersja Idylle RARE

Cubus5
Kontakt:

Post autor: Cubus5 »

luke_ pisze:Dopóki BOS nie będzie miał w Polsce prawdziwego dystrybutora i serwisu, ja jestem wyleczony z tej marki w naszym kraju.
Bo chodzić to będzie zapewne zacnie :)
Po co Ci dystry i serwis. Części w razie czego z uk lub francji a serwis robisz sam.
Rajsing 2011 http://www.pinkbike.com/photo/7198816/
gg:1037908
off_road
moderator
Kontakt:

Post autor: off_road »

Monstera pasuje nawet co zjazd odpowietrzyc ;) spooro powietrza zasysa ale to też od egzemplarza zależy ;)
Raz na pare zjazdów odkrecic 2 srubki to raczej nie problem :) Ale daje to pewien obraz jakich uszczelek uzyto, mianowicie cos motocyklowego na 100%
Ohlins RS Elka DT Marzocchi AvA DSP WP Showa KYB

Serwis:
www.fb.com/BFGsuspension
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

Soulforged pisze:Co 5 godzin...?

Typowe Polskie trasy to 3-5min jazdy. W najgorszym razie to co 100 zjazdów. Statystycznie ile dziennie na 5min trasie zjazdów robisz? 7-10? Puscic co 10-20 dni JAZDY śrubki na chwile to jest aż taki problem? Zwłaszcza, że sporo osób na tym forum nie wkleja ponad 30 dni czystej jazdy w sezonie.
pietryna
Kontakt:

Post autor: pietryna »

Vin_OSW pisze:Odpowietrzanie jak w Shiver'ze
Shiverze?
Soulforged
Kontakt:

Post autor: Soulforged »

Spaced pisze:Puscic co 10-20 dni JAZDY śrubki na chwile to jest aż taki problem?
Ja nie krytykuje jedynie pytam;) Jak wspominałem i tak BOS był by obecnie numerem jeden na mojej liście gdybym kupował amor.
Spaced
moderator
Kontakt:

Soulforged pisze:Ja nie krytykuje jedynie pytam;) Jak wspominałem i tak BOS był by obecnie numerem jeden na mojej liście gdybym kupował amor.
Wiem ale mówie zdziwienie wynika tylko z tego jak podali dane. 5h czystej jazdy w dh to na prawde sporo. Jedyna sytuacja gdzie to moze wymagac na prawde czestej zmiany to ten powalony 24h wyscig dh w Semmeringu ;)
Killo
Kontakt:

Post autor: Killo »

Nie wiem co to za zdziwienie, po każdej jeździe na Monsterze odpowietrzam amorka. Zero rewelacji ;) Ciekawi mnie jak ten nowy BOS będzie chodził :)
http://www.facebook.com/13bikes
http://tnij.org/7pfafp4 Satanistyczna Kosa FR
MUSZEL
Kontakt:

Post autor: MUSZEL »

pietryna pisze:Shiverze?
dlaczego sie dziwisz? Miałeś przez moment Shive. Miał śrubki odpowietrzające? Miał. Choć z doświadczenia wiem, że Shiv nie łapał powietrza, trzymał podciśnienie itp, a Monster zasysa do środka co jakiś czas, co sie odczuwa na czułości i krzywej końca skoku
Las3k_91 Ldz
Kontakt:

Post autor: Las3k_91 Ldz »

Ja miałem Shivera dłużej i nie zapowietrzał się :D W nim to trochę sztuka dla sztuki te śrubki.
pietryna
Kontakt:

MUSZEL pisze:Miał śrubki odpowietrzające?
Chyba nie zauważyłem...

http://www.pinkbike.com/photo/8064417/
To to srebrne coś wystające zza prawego regulatora(i nawet z za lewego lekko)? Jeśli tak to ten 2001 WC ich nie miał.
MUSZEL
Kontakt:

Post autor: MUSZEL »

tak, chodzi o te śrubki. Tutaj również widać:
http://www.pinkbike.com/photo/3415069/
pietryna
Kontakt:

No to mój ich nie miał :P
luke_
Kontakt:

Post autor: luke_ »

Spaced pisze:Żadna marka od widelcy nie ma prawdziwego dystrybutora i serwisu więc co za róznica? I tak w takim samym tempie foxy i rsy robią w UK co w PL.
Różnica taka, że jak chciałem kupić sprężynę do RS, sprawdziłem u dystrbutora cenę i na drugi dzień przyszła za pobraniem.
Jak kupowałem sprężynę Solo Air do totema, rano napisałem maila z zapytaniem o cenę, za godzinę miałem odpowiedź na skrzynce, zamówiłem i na drugi dzień montowałem do roweru.

Jak zapytałem o sprężynę do BOSa, usłyszałem "nie opłaca się nam sprowadzać dla Pana sprężyny". Nie coś w stylu "będzie za miesiąc" albo "sprowadzimy, ale potrzeba dopłacić 500zł za przesyłkę" ale po prostu "nie opłaca nam się".
Kiedy zadałem proste techniczne pytanie, czy inne sprężyny pasują i jakie BOS ewentualnie zaleca, żeby nie było problemów, "zapytamy francuzów" i tak pewnie pytają od października jeszcze :)

Więc dla mnie różnica jak cholera. Chociażby taka, że nie wspieram kupowaniem produktów firm, z którymi mam tak skrajnie olewatorskie doświadczenia choćby były najlepsze na świecie i wszyscy klękaliby przed siedzibami :)
Cubus5 pisze:Po co Ci dystry i serwis. Części w razie czego z uk lub francji a serwis robisz sam.
Bo lubię kupować części i mieć je na drugi dzień a nie za tydzień. I lubię zostawiać kasę w porządnych, polskich firmach. Nawet jeśli jest trochę drożej.
Po prostu.

Dla porównania, kiedy zapytałem Horizon Bikes o Elkę i możliwość przymierzenia się do niej, na drugi dzień miałem testowy damper u siebie, ze sprężyną o twardości takiej jaką poprosiłem. Przez dwa tygodnie testowałem, bawiłem się i jeździłem. Miło, z uśmiechem i całkowicie bezpłatnie.
W takiej firmie zawsze zostawię kasę.
HCC Components - z dumą wyprodukowane w Polsce
www.hcc-components.pl
Spaced
moderator
Kontakt:

luke_ pisze:Różnica taka, że jak chciałem kupić sprężynę do RS, sprawdziłem u dystrbutora cenę i na drugi dzień przyszła za pobraniem.
Jak kupowałem sprężynę Solo Air do totema, rano napisałem maila z zapytaniem o cenę, za godzinę miałem odpowiedź na skrzynce, zamówiłem i na drugi dzień montowałem do roweru.

To miałeś farta. Kumpel spręzyny do boxxera przez 4 miesiące nie mógł kupic w środku sezonu. Jak chciałęm kupic od nich boxxera to nie wiedzieli co im przyjdzie w kolejnej dostawie. Harfa też serwisowała mi deemaxy miesiąc. Chcesz więcej przykladów? Z TF tuned wszystko idzie tydzien. Bos czy RS ;)
luke_ pisze:Bo lubię kupować części i mieć je na drugi dzień a nie za tydzień. I lubię zostawiać kasę w porządnych, polskich firmach. Nawet jeśli jest trochę drożej.
To albo mieszkasz 5m od harfy albo zyjesz w jakiejs alternatywnej rzeczywistosci bo mi nic z gregorio, harfy nie przyszło <5 dni roboczych. Może liczysz od wyslania u nich a nie od złozenia zamówienia? ;) Bo to co mówisz kłuci ze z doświadczeniami każdej osoby jaką znam.

A hasło pożadne polskie firmy do harfy ni cholery nie pasuje. Nigdy wiecej u kogos kto ma taki burdel nie wydam.
Las3k_91 Ldz
Kontakt:

Post autor: Las3k_91 Ldz »

Spaced pisze:To albo mieszkasz 5m od harfy albo zyjesz w jakiejs alternatywnej rzeczywistosci bo mi nic z gregorio, harfy nie przyszło <5 dni roboczych. Może liczysz od wyslania u nich a nie od złozenia zamówienia? Bo to co mówisz kłuci ze z doświadczeniami każdej osoby jaką znam.
Gregorio, dane z życia, od złożenia zamówienia do paczki: osłony do Shivera - 2 dni. Miękkie sprężyny do 888 - 3 dni. Serwis Roco, wymiana tłoka - 1 miesiąc, tydzień jazdy, niecałe 6 miesiący poprawki.
Spaced
moderator
Kontakt:

Mi spręzyny do 888 szły dziwnie długo. Coś tam do formuli brałem i podobnie było.
luke_
Kontakt:

Post autor: luke_ »

Spaced, wysyłka za pobraniem. Na drugi dzień miałem.
Nie wiem jakie doświadczenia mają wszyscy, których znasz.
Ja złego słowa powiedzieć nie mogę, dwa razy zamawiałem i dwa razy tak samo było. Czas liczę od złożenia zamówienia, wysyłali tego samego dnia.
Co chciałem to dostałem i to błyskawicznie. O serwisie nie piszę, sam serwisuję póki co.

A jak ostatniego kretyna mnie tylko polski dystrybutor BOSa potraktował, również dwa razy :)
Dlatego taki cięty jestem na nich i zawsze ich chwalę ;)

Dobra, kończmy ten offtop.
Idylle powietrzny zapowiada się zacnie. Z chęcią bym sprawdził jak to chodzi w porównaniu do 888 RC3 EVO V2 Ti.
HCC Components - z dumą wyprodukowane w Polsce
www.hcc-components.pl
Spaced
moderator
Kontakt:

No jak mnie RS. Wiec to w obie strony dziala. A dystry bosa mikroskopijny jest ale amor serwisowac samemu latwo ;)
ODPOWIEDZ