Łańcuch rozkuwanie, skuwanie.. Prosze o pomoc

Sebaa

Łańcuch rozkuwanie, skuwanie.. Prosze o pomoc

Post autor: Sebaa »

Witam mam owy problem wczoraj rozkuwałem łańcuch czysciłem i skułem.. Wszystko niby git.. Ale Gdy dzis smigałem na rowerku zobaczyłem ,ze tam gdzie łancuch został skuty strasznie cięzko łancuch sie rusza.. Tak przezuca itp.. Jest on taki sztywny.. Rozkuwałem go jeszcze raz i skuwałem ale nic.. ; / Prosze o pomoc
TheSebaFr
Kontakt:

Re: Łańcuch rozkuwanie, skuwanie.. Prosze o pomoc

Post autor: TheSebaFr »

Włóż śrubokręt w to ogniwo, któe ciężko chodzi i rozciągnij je na bok, powinno pomóc ;)
Puncu
Kontakt:

Post autor: Puncu »

Ogniwo samo się ułoży po paru kilometrach ;)
Big Hit + 888 RC 2004r.
Big Hit + 66 RC 2005r.
Fondriest Status-X 1996r.
Sebaa

; )

Post autor: Sebaa »

Dziękuje za pomoc, pomogło! ; )
pietryna
Kontakt:

Post autor: pietryna »

Jak skuwasz łańcuch to zawsze musisz to miejsce na boki wygiąć nieco i się samo wszystko układa.
Vin_OSW
Kontakt:

Post autor: Vin_OSW »

pietryna pisze:Jak skuwasz łańcuch to zawsze musisz to miejsce na boki wygiąć nieco i się samo wszystko układa.
Też się pod tym podpisuję ;)
don corneo
Kontakt:

Post autor: don corneo »

Spinkę sobie kup, czasem się łańcuch rozepnie ale i tak lepiej niż ciągle ze skuwaczem latać. A jak nie to tak jak koledzy wyżej piszą - złapać za łańcuch i powyginać.
Vin_OSW
Kontakt:

Post autor: Vin_OSW »

Ja nie wiem co Wy robicie z tymi łańcuchami, ze co chwila musicie je skuwać/rozkuwać... Mojego może 3/4 razy w ciągu 3 lat poddałem takiej operacji (tak, wiem, sporo czasu, czas na zmianę napędu) i szczerze nie używałem skuwacza. Wystarczy młotek i trochę zdolności manualnych ;)
deviz
Kontakt:

Post autor: deviz »

Vin_OSW pisze:a nie wiem co Wy robicie z tymi łańcuchami, ze co chwila musicie je skuwać/rozkuwać... Mojego może 3/4 razy w ciągu 3 lat poddałem takiej operacji (tak, wiem, sporo czasu, czas na zmianę napędu)
Ja tylko przy zmianie przerzutki ramy itd :):) Normalnie łańcucha nie ruszam :)a co do spinek, mam spinkę a wolę skuwacz... jakoś spinkom nie ufam :D
Slavvduro
KubaLa
moderator
Kontakt:

Post autor: KubaLa »

Puncu pisze:Ogniwo samo się ułoży po paru kilometrach
Ta, mi kiedyś urwał się łańcuch przez takie myślenie. Łapiesz, wyginasz na boki i już jest dobrze :)
Z gówna bata nie ukręcisz.
Puncu
Kontakt:

Post autor: Puncu »

KubaLaPL pisze:
Puncu pisze:Ogniwo samo się ułoży po paru kilometrach.
Ta, mi kiedyś urwał się łańcuch przez takie myślenie. Łapiesz, wyginasz na boki i już jest dobrze :)
Na jedno wychodzi, chyba że ktoś nie umie prawidłowo skuć łańcucha.
Big Hit + 888 RC 2004r.
Big Hit + 66 RC 2005r.
Fondriest Status-X 1996r.
ODPOWIEDZ