Jak tylko sie wypogodzi to go testne, jakas opakse zaloze co by zobaczyc ile skoku wykorzysta, moze na trasie sie 'rozkreci'.
I profilaktycznie dam za jakis czas na przelanie olej + zeby ktos go sprawdzil, bo tak to ciezko cos samemu wywnioskowac, nie majac porownania z innymi sztukami tego widelca.
BTW - zmiana skoku z 100mm na 80mm ma wplyw na prace?
Dirt Jumper 1 2010 - opinie/informacje
Miałem dj od 07 - do 2011 każdy rocznik , i w każdym dj jest ta sama sprężyna , chyba ze starsze roczniki posiadają różne wersje sprężyn , bo wiem ze sprężyny produkują tylko do 66 i 888 .W dj od tego jest i była sprężyna w asyście powietrza , starsze roczniki posiadały dwie asysty nowsze już tylko jedną i dla tego praca starszych roczników była bardzo dobra , moim zdaniem dj ma pracować kiedy musi to zrobić czyli na lądowaniu chopy , a nie na każdym kamyczku od takich rzeczy są inne uginacze .Spaced pisze:GÓWNO PRAWDA. Zmieniałem spręzyne w moim dju, a mam air assist. Pomijam juz twoją opinie o pracy...
nie chce już wspominać o erze tajwanców . które są tandetne i jakościowo odbiegają od najlepszych roczników 06-07
ja jestem szczesliwym posiadaczem dj 1 07 :P ma 2 komory powietrzne w 2 sa sprezyny
po wyjeciu sprezyn i napompowaniu po 45psi do kazdej z komor wydawalo sie byc dobrze ale czy tak moze byc? jakie max cisnienie moge nabic ? 
a co do sprezyn w 1 mam zolte a w 3 tez z 07 byly czerwone wiec sa rozne rodzaje

a co do sprezyn w 1 mam zolte a w 3 tez z 07 byly czerwone wiec sa rozne rodzaje