Witam mam nastepujacy problem. Składam teraz koła i niewiem czy dawać do przodu piastę 20mm z redukcją na 9mm, niewiam jak to jest wogole możliwe że piasta na oś sztywną ma 110mm długości, a piasta na 9mm ma 100mm i jakim sposobem to ma wejśc na miejsce widelca o rozstawie 100mm. chce tak zrobić dlatego że w przyszłości planuje zmienic duracza na cos lepszego a nie chce pakowac teraz kasy w błoto.
Prosze o pomoc !!
wiem wiem że są juz gotowe piasty z redukcją na 9mm tylko chodzi mi o to czy są to specjalne piasty, czy mogę np. u znajomego tokarza dorobic sobie taką redukcję w pieście dartmoor DEE-FORCE bo taką mam opcję kupić nie mam za dużego wyboru, gdzies wyczytałem ze można tak robić tylko nie moge tego zrozumieć jak, bo skoro piasta ma długośc 110mm a widelec ma tylko 100mm to jak ja to tam wsadze ;/
tak więc, skoro jest szerszy rozstaw amortyzatora to musi byc także szerszy rozstaw piasty (110mm), a teraz interesuje mnie jakim sposobem taka piasta o szerokości 110mm wpasuje się w duracza o rozstawie 100mm?
misiakr pisze:Hm no dobra, ale tak z ciekawosci- w jaki sposob redukcja piasty z oski 20 mm na 9mm ma zwezic piaste o 10mm? Skoro do 20 wchodzi amor 110 a do 9 100?
Boże... Tuleki 20 mm poszerzają piastę o 10 mm. Tak prościej zrozumieć?