XT vs SLX
XT vs SLX
Siemka, Mam dwa pytanka do Was. Czy powyższe modele hamulców (model na 2012) różnią się czymś ? Zapewne wagą ale czy siła hamowania jest w ogóle odczuwalna ? Kolejne to czy warto inwestować w tarcze Ice tech ? Cena dość wysoka i stąd moje pytanie, jeśli nie to jakie tarcze moglibyście polecić. Jestem sporym chłopem +100kg wagi i moje Juicy często odmawiają posłuszeństwa podczas zjazdu. Będę wdzięczny za opinie. Pozdrawiam
Z hamulcami Ci nie pomogę, natomiast jeżeli chodzi o tarcze, to wcześniej miałem na tyle 203mm zwykłą XT na pająku, a w tym roku wrzuciłem tam 185mm IT XT i mimo mniejszej średnicy nie zauważyłem różnicy w hamowaniu, nic się nie przegrzewało. Bardziej miarodajny byłby test na przodzie, ale plany pokrzyżowała kontuzja.
Przy Twojej wadze raczej zainwestowałbym w tarcze IT
Przy Twojej wadze raczej zainwestowałbym w tarcze IT

-
- Kontakt:
Mam XT 2012 na tarczach IT 200 i 180 (tył). Jak na razie hamulce mają za sobą wycieczkę do Szczyrku i okolic. Trasy nie są tam długie i hamowania na nich też nie ma jakoś dużo, ale wrażenie jak najbardziej pozytywne.
Tylko chyba heble nie lubią wożenia roweru do góry nogami. Ale to chyba dotyczy też innych hebli. Na szczęście, przelewanie jest podobno dziecinnie proste
Aha, wziąłem XTki zamiast SLXów, bo są ładniejsze
trochę lżejsze i w standardzie przychodzą z klockami metalicznymi
Tylko chyba heble nie lubią wożenia roweru do góry nogami. Ale to chyba dotyczy też innych hebli. Na szczęście, przelewanie jest podobno dziecinnie proste

Aha, wziąłem XTki zamiast SLXów, bo są ładniejsze

pozdro
frango
frango
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- Kontakt: