NS Bikes Soda FR vs. Kona Operator DH 2011-który wybrać?

KubaLa
moderator
Kontakt:

Post autor: KubaLa »

Orzeszek pisze:sprzedawca pisze że były testowane
Super stary. W telezakupy też wierzysz?
Orzeszek pisze:kosztują 800 zł więc warto zaryzykować
No spoko, dla mnie to jest kupa kasy.
Orzeszek pisze:,ludzie ich w dh używają
Niestety nie znam ani jednej takiej osoby.
Orzeszek pisze: Ty wolisz sainty
:shock: :shock: :shock: :shock: A to gdzie znalazłeś? :shock: :shock: :shock: :shock: Widzę, ze jedynym wyznacznikiem siły hamowania są dla Ciebie tłoczki. :roll: Może powiedz ile różnych hamulców zjeździłeś do tej pory...
Z gówna bata nie ukręcisz.
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

Orzeszek pisze:a 4 tłoczki zawsze będą lepsze bo mają razem większą powierzchnie,
Nie spodziewałem sie, że w wyssanych z palca teoriach, ktoś na tym forum przebije Kubale ale jednak udało ci się. Co wspolnego ma wielkosc powierzchni do ilosci tłoczków? Widziałeś tłoczki np. w formuli one? Duzo mocniejsza od 4 tłoczkowych hope m4.
Orzeszek pisze:gdyby to były hamulce bez mocy nie kosztowały by 800 zł,poza tym bałwany chyba tego nie robiły,producent pisze w przeznaczeniu że są jak najbardziej do dh,a sprzedawca piszę że w teście wypadły bardzo dobrze,a siły jest na prawdę sporo,więc skąd te złe nastawienie,pewnie gdyby cena wynosiła 1.5k bez tarcz i adapterów były by na poziomie sainta
Klient idealny, wierzy we wszystko co napisze producent. Mam na sprzedaż okazyjnie dla ciebie hamulec idealny. Jest to but marki dc. Przetestowany i z ogromną powierzchnia styku. W sam raz do dh. Wkładasz go tylko pod booster i hamujesz. Cena 3500zł więc hamowac musza przynajmniej 4 lazy lepiej niz to co polecasz. Jak zdecydujesz się w ciągu najbliższych 3 godzin dorzuce ci bochen chleba. Nie zwlekaj.

KubaLaPL pisze:Romaniuk? A kto jeździ na roztopionej zielonej plastelinie?
Cedric wygrał rampage na gemini wiec wasze argumenty kto na czym jezdzi są nie ważne bo to był najgorszy rower jaki do takiej zabawy mozna wymyslić.
KubaLa
moderator
Kontakt:

Spaced pisze:Cedric wygrał rampage na gemini wiec wasze argumenty kto na czym jezdzi są nie ważne bo to był najgorszy rower jaki do takiej zabawy mozna wymyslić.
Raczej nikt tych 'argumentów' nie bierze na poważnie :shock:
Las3k_91 Ldz
Kontakt:

Post autor: Las3k_91 Ldz »

Meczu nie oglądacie? Mała strata zresztą :mrgreen:

Nie chodziło mi o prosów [za dużo relacji i tabelek? Get a life!], tylko o normalnych ludzi. Poza Kubalą nie słyszałem o nikim zadowolonym z Mongoosa, więc to dla mnie krzak na równi z Bengalem 4X. No i jeden niezależny user na forum jest - wg was nie umie jak człowiek ocenić czy hebel jest mocny? To nie jest takie trudne jak wyczucie, że suport odjeżdża od kiery albo zobaczenie, że na widok ramy laski się odwracają.
Spaced
moderator
Kontakt:

Problem jest taki, ze jak maja jakość gównianą to może być tak, że np. tylko co drugi hebel jest do dupy i sie sypie. Wtedy jeden szcześliwy user i żadna recenzja. To jak stwierdzić, że rama jest mocna bo pod jedną osobą nie pęka ;)
Las3k_91 Ldz
Kontakt:

Jak Legend? :mrgreen:

Od biedy jest gwara. Zresztą wasze UberShimano też miało parę skopanych serii. No i pewnie tak NIE jest.
Spaced
moderator
Kontakt:

Tak ale jednak prawdopodobienstwo, że sie przyfarci i trafi wadliwy model w shimano jest mniejsze ;)

A legenda zanim kupiłem to mialem opinie od 10 ludzi na proto. W PL jezdzi na nich zreszta kolo 7 osób, w tym Kumor i jest spoko. Ziomkom w stanach tez sie nic nie dzieje, nawet tym co zyją 5km od bikeparków duzych ;)
KubaLa
moderator
Kontakt:

Ja o mongole słyszałem kilka dobrych opinii w tym od Marcina Popera, kumpla który miał na tym niezłe wyniki w PP parę lat temu. Nie twierdzę, ze jest to super cudowna rama, właśnie przez ten odjeżdżający suport, ale jest niewątpliwie dobrą ramą Lasek, musisz się po prostu przejechać ;)
Las3k_91 Ldz
Kontakt:

Poper jeździł na Norco :mrgreen:

Jechałem na ECD kiedyśtam w przeszłości. Nie zachwycił. Ale eksperymentalne tripy zawsze spoko, wbijaj do Łagiewnik w weekend :D
KubaLa
moderator
Kontakt:

Las3k_91 Ldz pisze:Poper jeździł na Norco
Potem na mongole, potem na Stabie, potem na Operatorze ;)
Jak przerobię bagażnik na dach to wpadnę ;)
Za to jest to jedna z niewielu ram, które się wydłużają a nie skracają przy ugięciu zawieszenia :)
Las3k_91 Ldz
Kontakt:

A na rowerze to nie łaska? ;)
KubaLa
moderator
Kontakt:

Spod Andrespola?
Ale zaspamowaliśmy temat :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Las3k_91 Ldz
Kontakt:

I tak był debilny ;) No dobra, trochę daleko...
Orzeszek
Kontakt:

Post autor: Orzeszek »

Cytat właściciela tych "gównianych" hamulców:
Bierzcie bez zastanawiania się, hamują jak marzenie, cena jest super .
Mają co prawda lekki luz na klamkach, ale to malutki minus. Siła hamowania jest naprawdę duża, cztery tłoki robią swoje , hamulce są lekkie. Co jeszcze mogę napisać? Ostatnio Rafał Kumorowski wygrał na nich Joy Ride Open . Naprawdę polecam, klocki pasują podobno od saintów, a w sklepie, w którym zamawiałem mogą zamówić każdą uszczelkę i inne duperele.
cytat wzięty z tego tematu:
http://www.dh-zone.com/forum/viewtopic. ... 7&start=19

tak w ogóle to troszkę naśmieciliśmy koledze w temacie :P
ODPOWIEDZ