Nowe klocki hamulcowe, prosze o pomoc.
Nowe klocki hamulcowe, prosze o pomoc.
Nowe klocki hamulcowe. Witam, dzis kupiłem nowe klocki hamulcowe do tarczówek. Gdy je włozyłem, probowałem załozyc koło.. Jest to prawie ,ze niemozliwe.. Klocki sa tak sciśnięte ,ze tarcza nie wejdzie pomiedzy nie. Robie to pierwszy raz i troche nie wiem jak to zrobic..? Czy moze jakos odkręcic hamulce i wtedy probowac? Prosze o pomoc z góry dziękuję.
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Jak masz sporo powietrza w układzie to może się da. Jak masz odpowietrzony i zamknięty układ to klocki raczej się nie chcą ruszyć a nawet jak się ruszą to zaraz wrócą.Las3k_91 Ldz pisze:Dziwne, bo u mnie w normalnym się daje rozepchnąć.
A wg mnie masz sporo bo te klamki ci wpadają bezsensownie w kierownicę i nie jest to tylko wina regulacji.
Jezeli masz Avida to masz przy klamce taką srubke do torxa (tego torxa dostajesz do hebli). Odkręcasz tą srubke, naciskasz lekko hebel(ale nie puszczasz) wtedy płyn się wylewa, wylej troche, zakrec i dopiero puść klamke(bo w innym wypadku się zapowietrzy) I wtedy rozpechaj klocki, jak nadal się nie bedzie dało to zrób to samo co wczesniej. Tylko pamietaj, najpierw odkrecasz srubke, naciskasz klamke, zakrecasz srubke i puszczasz klamke. Mam nadzieje ze w miare dobrze wytłumaczyłem