888 rc3 wc tłumik- odkręciła się regulacja kompresji

boogiel
Kontakt:

888 rc3 wc tłumik- odkręciła się regulacja kompresji

Post autor: boogiel »

Siema!
Pisze mega wkurwiony, bo dzisiaj dostałem amorka, wszystko pieknie ślicznie z pracą, nic nie pukało, nie strzelało, regulacje działały.
Wnet trzymając w rękach cacuszko pokręciłem reg. kompresji i jakbym coś odkręcił w środku. Mogę nią poruszać o ok. 0.5cm góra dół, ale trzyma się tłumika, więc to nie samo pokrętło. Cieknie spod tego olej, ale to do przewidzenia, bo uszczelka nie jest dokręcona.
Nic nie pukło, nie strzeliło, żadnego oporu nie czułem, więc raczej nie zerwałem nic na chama. Błagam, pomóżcie, bo kurde mam go u siebie 1h :(((
boogiel
Kontakt:

Jestem ****, sierota i panikarz. Nie ma to jak samemu sobie na pytania odpowiadać :D
NIe pytajcie, co to było, nie ma szans, nie powiem, bo to wstyd :D
diesel2117
Kontakt:

Post autor: diesel2117 »

boogiel pisze:Jestem ****, sierota i panikarz. Nie ma to jak samemu sobie na pytania odpowiadać
NIe pytajcie, co to było, nie ma szans, nie powiem, bo to wstyd
Powiedz na gg :3
Podziel się.
http://allegro.pl/show_item.php?item=1818165286
MUSZEL
Kontakt:

Post autor: MUSZEL »

boogiel podziel sie ;) dla innych dla przestrogi ;P
boogiel
Kontakt:

dobra, niech będzie.
Amorek był u mnie od 2h i jak to na Macieja-eksploratora przystało, bawiłem się regulacjami. W pewnym momencie, jak kręciłem kompresje to przy okazji odkręciłem za słabo dokręconą srubkę od dołu tłumika. No i panika, bo nowy amor, a już coś zjebałem. A nie dało się tego tak porosty dokęcić, w zasadzie nie wiem dlaczego. Rozebrałem dziada, skręciłem i działa.
Pierwsze testy zaliczył i atak nerwicy wynagrodził zajebistą pracą :)
MUSZEL
Kontakt:

Post autor: MUSZEL »

hehe, bywa ;) norma że jak co nowego i sie psuje to jest panika i nerwy :P
arkadius
Kontakt:

Post autor: arkadius »

czy warto kupic 888wc ti z 2009 opinie prosze pisac jaka jest realna waga tego widła
"TEQUILA TONIGHT TOMORROW WE RIDE"
boogiel
Kontakt:

moim zdaniem warto, pytanie tylko za ile. Pracuje genialnie, ale wagę ma, to co na stronie producenta jest raczej realne. Jak nie ciśniesz max na wagę, to bierz, jak to właśnie waga jest twoim priorytetem- cóż, zawsze możesz wsadzić protone
arkadius
Kontakt:

Post autor: arkadius »

waga ? a jaka jest realna waga wiecej niz rcv z 2009 r ? moge go kupic w miare okazyjnie bo za 2 tys noweczka ale czytałem ze zdarza sie ze wyskakuja slizgi tak pisali na forum u.k podczas katowania wyleciały slizgi
ile w tym prawdy? a proton duzo zejdzie w wagi ?
jestescie uzytkownikami wiec piszcze sory ze w tym temacie ale nie bede dupy zawracał nowym postem
pozdrawiam
"TEQUILA TONIGHT TOMORROW WE RIDE"
diesel2117
Kontakt:

Post autor: diesel2117 »

arkadius pisze:waga ? a jaka jest realna waga wiecej niz rcv z 2009 r ? moge go kupic w miare okazyjnie bo za 2 tys noweczka ale czytałem ze zdarza sie ze wyskakuja slizgi tak pisali na forum u.k podczas katowania wyleciały slizgi
ile w tym prawdy? a proton duzo zejdzie w wagi ?
jestescie uzytkownikami wiec piszcze sory ze w tym temacie ale nie bede dupy zawracał nowym postem
pozdrawiam
Używaj znaków interpunkcyjnych!
Co do twoich pytań.. za 2k opłaca się nowego. Waży REALNIE mniej od rcv 09, bo sprężynę ma tytanową. Tak czy siak ja bym brał.
http://allegro.pl/show_item.php?item=1818165286
Frcol
Kontakt:

Re: 888 rc3 wc tłumik- odkręciła się regulacja kompresji

Post autor: Frcol »

Miałem tak u mnie w 66 rcv - też była panika że coś rozwaliłem ;D Potem wpadłem na " Genialny pomysł " żeby przykręcić tą śrubkę. Teraz już mocno siedzi więc nie ma szans na odkręcenie.
A też na forum napisać chciałem ;D
http://tnij.org/frcol Giant Glory FR Zapraszam !
http://frcol.pinkbike.com/ Pink Bike
off_road
moderator
Kontakt:

Post autor: off_road »

po co odkopałes ten temat? żeby sie pochwalić panikarstwem? ;|
Ohlins RS Elka DT Marzocchi AvA DSP WP Showa KYB

Serwis:
www.fb.com/BFGsuspension
ODPOWIEDZ