siemasz wszystkim, mam pytanko do wszystkich posiadaczy dragów , czy teaz macie problem ze sterami,bo mój e łapie tak często luzy że to szok , moze macie jakiś pomysł na to.? a jak dokręce za mocno to znowy kierownica sie ciężki skręca. CO robić, za porade bym był bardzo wdzięczny
siema, oczywiscie mowicie o seryjnych dragach, ja tez miałem taki problem ze mi sie czesto odkrecały i nie byly wystarczajaco skrecone i co za tym idzie były spore luzy, ale poradziłem z tym sobie podiłowyjac troche rure sterowa, pilnikiem. Po tej operacji stery trzymaja do dzis bez zadnych zastrzeren
a stery sa kulkowe? jak tak to w wiekszsci przypadkow do do wywalenia stery bo poprostu kulki sa zjechane..trzeba by bylo kupic stery na maszynach tam zlapanie luzow jest niemozliwe..ja tak mialem ale jak sie okazalo..miske sterow mialem popekana w 4 miejscach(<lol2>) i kulki zjechane..kupilem sobie na maszynach za 130 zeta jest wsio git..pzdr
aha no i oczywiscie jak jeszcze te stare byly zamontowane byly takieluzy ze szok nawet dokrecenie gwiazdki nie pomagalo..nic nie dalo a kiera krecila sie o Chryste..masakrystycznie..w ogole nie mozna bylo kiera krecic..ledwo co
I mi ostatnio coś zaczęło trzeszeć - wcześniej tego nie było, a teraz zaczęło zdrowo napierdalać...ale nie zawsze. Skręciłem stery i nadal. Ale to może być amor. A stery mam Tioga NoStack i ramka Drag.
ja miałem draga i stery first na maszynówkach i przez jakis czas było spoko ale potem lipa, pózniej kupiłem uzywane stery i z 2 kompletów zrobiłem jeden i jakos jezdziło , rewelki nie było ale napewno chodziły lepiej od niejednych zwykłych kulkowych, nie spotkałem sie jeszcze zeby ktos chwalił swoje stery zintegrowane....