Opinie na temat Hayes Stroker Ryde
Opinie na temat Hayes Stroker Ryde
Witam, potrzebuję opinii osób, które używały tego hamulca
Z góry dzięki!
Z góry dzięki!
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Oj, będzie źlegreg2405 pisze: lekkie fr...

Używaniem, to ciężko to nazwać, ale zaliczyłem 2 czy czy przejażdżki na tym. Pierwsza rzecz, która mi się rzuciła to kiepska modulacja, ale to Ci każdy powie o każdym Hujesie. To co mi przypasowało to bardzo wygodna klamka, ale to subiektywne odczucia, niektórym pasują Avidowskie a ja na nich nie daję rady

Z tego co słyszałem to niestety są dość awaryjnymi heblami.
Jeśli lubisz bardzo twardą klamkę weź hujesa, jeśli średniotwardą to shimano 2012, jeśli średniomiękką to shimano 2011 a jak miękką to avida.

Kwestia ile chcesz wydać na ten hamulec, może znajdziemy jakąś lepszą alternatywę?
Z gówna bata nie ukręcisz.
Nie polecam, czasami muszę robić postoje bo palec mnie tak napier... od duszenia klamki, no i aż trochę temp. zejdzie.
Mam traila to pomysł co bedzię się działo na ryde, ogólnie już nigdy hujesa nie kupie.
Co do twardości klamek to powiedział bym, że jest prawie tak samo miękka jak od code ;]
BTW
Na początku byłem zadowolony z niego, ale po 2-3 latach mam go stanowczo dość
Mam traila to pomysł co bedzię się działo na ryde, ogólnie już nigdy hujesa nie kupie.
Co do twardości klamek to powiedział bym, że jest prawie tak samo miękka jak od code ;]
BTW
Na początku byłem zadowolony z niego, ale po 2-3 latach mam go stanowczo dość
Jak masz miekka klamke, to cos zle odpowietrzone.
Ja tez mialem traila i z twardosci klamki bylem zadowolony. Wyraznie wyczuwalny punkt styku klockow z tarcza.
W miare rozgrzewania sie hamulca musialem krecic pokretlem do regulacji odleglosci klamki od kiery, bo zmieniala sie praca hamulca. No i zdarzylo mi sie, ze sie przegrzaly, po prostu rower zachowal sie tak, jakbym przestal hamowac.
Po rozgrzaniu musialem zaczac uzywac drugiego palca do hamowania, bo slably.
Ale za ta cene, za jaka je mialem (350 za komplet z 8" tarczami i adapterami) byly super hamulcami.
Ja tez mialem traila i z twardosci klamki bylem zadowolony. Wyraznie wyczuwalny punkt styku klockow z tarcza.
W miare rozgrzewania sie hamulca musialem krecic pokretlem do regulacji odleglosci klamki od kiery, bo zmieniala sie praca hamulca. No i zdarzylo mi sie, ze sie przegrzaly, po prostu rower zachowal sie tak, jakbym przestal hamowac.
Po rozgrzaniu musialem zaczac uzywac drugiego palca do hamowania, bo slably.
Ale za ta cene, za jaka je mialem (350 za komplet z 8" tarczami i adapterami) byly super hamulcami.