[opony] Potrzebuję opony 26", 65% las 45% miasto
[opony] Potrzebuję opony 26", 65% las 45% miasto
Witam,
Potrzebuję pomocy w wybraniu opon. Tak jak w temacie dość dużo jeżdżę po lesie (30-50 km weekend) a tak to w tygodniu jeżdżę do pracy (4-5 km asfalt, ścieżka rowerowa). Mogę przeznaczyć na opony do 250 zł.
Wcześniej jeździłem na oponach: przód Maxxis Minion DH 26x2,35 40a, tył Nokian NBX 26x2,30 (chyba 60a) jeździło się co prawda ciężko (mięśnie nóg ekstra wyglądały ) ale stabilnie i bezpiecznie bo było czuć ze rower się trzyma pewnie i na drogach asfaltowych i na piachu czy błocie.
Obecnie jeżdżę na Schwabel`ach Table Top 26x2,25 i uważam że są to opony dla samobójców lub osób jeżdżących prosto po asfalcie w ciepły dzień. Na zakrętach zero przyczepności (miesiąc po zakupie w zeszłym roku miałem przez to wypadek i 3 miesiące kuracji), w piachu nie ujedzie się, po deszczu najlepiej zejść z roweru.
Szczerze szukam takiego zestawu jak wcześniej miałem, potrzebuję pomocy bo chyba nokian już nie istnieje i dość dużo się zmieniło od czasu gdy kupowałem tamten zestaw (technologia). Nie zależy mi na tym żeby opona była lekka, lekko toczyła się po asfalcie zależy mi żeby dobrze i pewnie się trzymała w zakrętach i na błocie i na piachu i na asfalcie. Myślałem o takim rozwiązaniu Schwalbe Nobby Nic 26x2.25 na tył, na przód MAXXIS CROSSMARK 26 x 2.1
Dodam tylko jeszcze że opony jeżdżą na obręczach Mavic`a EX721 26"
Potrzebuję pomocy w wybraniu opon. Tak jak w temacie dość dużo jeżdżę po lesie (30-50 km weekend) a tak to w tygodniu jeżdżę do pracy (4-5 km asfalt, ścieżka rowerowa). Mogę przeznaczyć na opony do 250 zł.
Wcześniej jeździłem na oponach: przód Maxxis Minion DH 26x2,35 40a, tył Nokian NBX 26x2,30 (chyba 60a) jeździło się co prawda ciężko (mięśnie nóg ekstra wyglądały ) ale stabilnie i bezpiecznie bo było czuć ze rower się trzyma pewnie i na drogach asfaltowych i na piachu czy błocie.
Obecnie jeżdżę na Schwabel`ach Table Top 26x2,25 i uważam że są to opony dla samobójców lub osób jeżdżących prosto po asfalcie w ciepły dzień. Na zakrętach zero przyczepności (miesiąc po zakupie w zeszłym roku miałem przez to wypadek i 3 miesiące kuracji), w piachu nie ujedzie się, po deszczu najlepiej zejść z roweru.
Szczerze szukam takiego zestawu jak wcześniej miałem, potrzebuję pomocy bo chyba nokian już nie istnieje i dość dużo się zmieniło od czasu gdy kupowałem tamten zestaw (technologia). Nie zależy mi na tym żeby opona była lekka, lekko toczyła się po asfalcie zależy mi żeby dobrze i pewnie się trzymała w zakrętach i na błocie i na piachu i na asfalcie. Myślałem o takim rozwiązaniu Schwalbe Nobby Nic 26x2.25 na tył, na przód MAXXIS CROSSMARK 26 x 2.1
Dodam tylko jeszcze że opony jeżdżą na obręczach Mavic`a EX721 26"
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Ja bym w coś takiego celował na Twoim miejscu:
http://rowerowy.com/czesci/opony/kendasbe
http://rowerowy.com/czesci/opony/opona26/larsentt
Lub w te Lopesy, kumpel śmigał i spoko oponka. Albo na przykład HR 2.35
http://rowerowy.com/czesci/opony/kendasbe
http://rowerowy.com/czesci/opony/opona26/larsentt
Lub w te Lopesy, kumpel śmigał i spoko oponka. Albo na przykład HR 2.35
Jeśli chodzi o pojęcie LAS to często jakaś boczna dróżka rzadko używana przez kogoś czyli czasami jakieś korzenie, dużo ściółki leśnej po głazach rzadko jeżdżę częściej już zjeżdżam
no i czasami taka wilgotna ślizga ziemia (ni to błoto ni to piach jeszcze ale jest śliskie) no i wiadomo piach i różnego rodzaju trawa. Często trafiają mi się trasy wyjeżdżone przez crossy i quady.

posiadam wlasnie na sprzdarz oponke do lasu, nowa Panaracer - Opona Fire FR 2,4 kupilem ja gdzies w maju i nie zdazylem zalozyc do roweru bo mi ukradli, wiec opona jest nowa wraz z paragonem i metka, jezli bylbys zainteresowany to pisz na gg:11879174 lub na emaila: kupon_12@o2.pl.