strzelanie suportu
-
- Kontakt:
strzelanie suportu
Panowie, panie sprawa ma się tak, że od miesiąca strzela mi coś w napędzie. Na pocątku myślałem że to pedały ale wymieniłem je i nadal coś strzela. Nie są to pojedyncze strzały a jakby to powiedzieć seria tykań. Doszedłem do wniosku, że może to być suport i łożyska w nim. Co o tym sądzicie?
Czy da się wymienić tylko łożyska w suporcie ( truvativ giaga pipe)
Czy da się wymienić tylko łożyska w suporcie ( truvativ giaga pipe)
-
- Kontakt:
Najlepszym sposobem jest wymontowanie suportu i sprawdzenie czy wszystko jest w dobrym stanie,jeżeli nie widać nic dziwnego,to przeczyść porządnie w benzynie łańcuch,wyczyść szmatką,szczoteczką do zębów kasetę i zębatki,a na koniec można wyregulować przerzutke, no chyba że idealnie zmienia wszystkie biegi, taki serwis nie zaszkodzi,pamiętaj że przed smarowaniem co kilkaset km powinno się czyścić łańcuch,najlepiej do jakiejś miski z benzyną go włożyć
bo łańcuch też może trzeszczeć na zębatkach w korbie,przynajmniej u mnie tak jest bo dawno był czyszczony
najczęściej łańcuch trzeszczy jak jest brudny,nie czyszczony,w środku są jakieś drobinki piasku itp i trzeszczy.

-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Może ktoś za tobą jeździ i do ciebie strzela z karabinu tylko ze jest pijany i nie może trafić 
Dobra a tak na poważnie wykręć support przesmaruj miski smarem , nie olejem czy jakimś tam WD.
przesmaruj wypustki isis i gniazda w korbach też. Poskładać (wkręcaj pakiet też na smarze ) dobrze dokręć miski załóż korby i mocno zakręć śruby
Jeszcze zależy bo może po prostu ci insert w korbie pada i sie obluzował ja jak mialem hussefelta to to było główną przyczyną

Dobra a tak na poważnie wykręć support przesmaruj miski smarem , nie olejem czy jakimś tam WD.
przesmaruj wypustki isis i gniazda w korbach też. Poskładać (wkręcaj pakiet też na smarze ) dobrze dokręć miski załóż korby i mocno zakręć śruby
Jeszcze zależy bo może po prostu ci insert w korbie pada i sie obluzował ja jak mialem hussefelta to to było główną przyczyną
Radziłbym uważać ze strzelającym suportem:
http://www.pinkbike.com/photo/7374994/
A tak na poważnie. Wszystko przesmaruj. Tak jak pisze przedmówca - najnormalniejszym towotem (WD-40 służy do czyszczenia i popuszczania zapieczonych elementów). Wszystko powinno wtedy cicho się kręcić.
Pamiętaj: "Kto smaruje, ten jedzie".
http://www.pinkbike.com/photo/7374994/

A tak na poważnie. Wszystko przesmaruj. Tak jak pisze przedmówca - najnormalniejszym towotem (WD-40 służy do czyszczenia i popuszczania zapieczonych elementów). Wszystko powinno wtedy cicho się kręcić.
Pamiętaj: "Kto smaruje, ten jedzie".