Truvativ Howtizer XR - Problem z łozyskami.
Truvativ Howtizer XR - Problem z łozyskami.
Jakieś pół roku temu kupiłem support wyżej wymieniony i było ok. Około miesiąca temu zaczął się problem... Lewe ramie zaczęło łapać luzy (truvativ ruktion) i zaczęło strzelać łożysko, pomyślałem że to po chwili przestanie. po 5 min jazdy korba się zblokowała... Rozkręciłem i okazało się że całe łożysko się posypało. Kupiłem komplet nowych i po kolejnym miesiącu to samo... Dziś zakupiłem nowy support taki sam jak wcześniej i problem powrócił. podczas normalniej jazdy łożysko strzela i po chwili się sypie wszystko. Na nowym supporcie nawet nie skakałem więc odpada zakatowanie go od nie wiadomo czego.. Czy ktoś z was miał takowy problem ?. Jak można temu zapobiec?. Szkoda mi już pieniędzy i nerwów a obecnie się sezon zaczyna a z pieniędzmi na nową korbę krucho..
P.S Przepraszam za chaotycznie pisanie , ale z nerwów już wychodzę z siebie.
P.S Przepraszam za chaotycznie pisanie , ale z nerwów już wychodzę z siebie.
Ja chyba też przegapiłem, bo łożysk ni *uja nie kupisz (wymiary calowe jak się nie mylę).
Niedawno był taki temat. Poszukaj
Najprawdopodobniej dałeś złą ilość dystansów pod mufę suportu. Ja kiedyś też tak zrobiłem i łożysko po tygodniu padło.
Tu masz wszystko na tacy podane:
http://media.canyon.com/download/manual ... witzer.pdf
Niedawno był taki temat. Poszukaj

Najprawdopodobniej dałeś złą ilość dystansów pod mufę suportu. Ja kiedyś też tak zrobiłem i łożysko po tygodniu padło.
Tu masz wszystko na tacy podane:
http://media.canyon.com/download/manual ... witzer.pdf
A jaką masz mufę? Czy masz napinacz na iscg czy pod suport?DisC pisze:A co do mufy to mam po 1 podkładce na stronę więc raczej nie powinno być problemów.
Wszystko masz w pdfie, który ci podałem. Na jego podstawie bardzo prosto stwierdzisz, czy odpowiednią ilość podkładek dałeś.
Jak łożyska padają, to prawdopodobnie o jedną podkładkę masz za dużo.