Klocki UNEX - jeździ ktoś?

kuklis
Kontakt:

Klocki UNEX - jeździ ktoś?

Post autor: kuklis »

Witam, jestem na kupnie okładzin hamulcowych do Hayes'ów i zastanawiają mnie te klocki - pierwsze pytanie - czy są to metaliczne/ceramiczne klocki? Druga sprawa czy ktoś jeździ na tym?
Dodam jeszcze link: http://allegro.pl/unex-klocki-hayes-hfx ... 24639.html
venon666
Kontakt:

Post autor: venon666 »

EZrider
Kontakt:

Post autor: EZrider »

Nic w tym teście nie ma napisane, a ja ich nie polecam dla kogoś kto nie grzeje co jazdę hamulca, bo jak jeżdżą długo zimne to się szklą i trzeba szlifować. Lepiej wziąć półmetaliki.
Soulforged
Kontakt:

Post autor: Soulforged »

Jeżdżę na tych klockach drugi sezon, miałem ich również dwa komplety - najpierw w Juicy 5, potem w Formuli ORO K18, gdyby nie fakt że obecnie mam XTR Trail to pewnie zamówił bym kolejny komplet.

Byłem z nich bardzo zadowolony, ciche, bezproblemowe, nie zużywają się szybko, mocy również nieco przybywa, ogólnie polecam.
EZrider pisze:bo jak jeżdżą długo zimne to się szklą i trzeba szlifować.
Mógłbyś dokładniej opisać to zjawisko? Nie spotkałem się jeszcze z czymś takim...
EZrider
Kontakt:

Post autor: EZrider »

To się zdarza z każdymi metalikami użytkowanymi nie w górach. Jeździsz jeździsz jeździsz i na klocku się robi taka twarda powłoka z tego co się ściera i hamuje coraz słabiej i trzeba to potem papierem naprawiać.
Przem NBT
Kontakt:

Post autor: Przem NBT »

Ja również od siebie polecę, najtańsza wersja - te po 24.90 chyba i spisują się znakomicie, używam ich w the one. W górach jestem zazwyczaj co tydz to potrafią starczyć na pół sezonu. Jeździłem na jagwire, alligatorach, zeitach i z czystym sumieniem mogę polecić Unexy.

Pozdrawiam
ODPOWIEDZ