Chciałbym Was zapytać czy takie połączenie - Dartmoor Two6Player 2009 + Dwupółka [Marzocchi junior t 170mm] to dobry pomysl? Dopiero zaczynam swoją przygode z rowerami i prosze o jakąs rade.
Czy przez to poloczenie otrzymam rower na zjazdy i czasem jakies dluzsze skoki?
Two6Player to rama do Dirtu i DS tak więc połączenie jej z 170mm skoku to pomysł troszkę z dupy... Jak już chcesz tego Jurka to zamontuj go w jakimś Pitbullu czy Dragstarze
Mam juz w tej ramie widelec Zoom tracker 580 100mm skoku, jest on wysoki na okolo 50cm. Z tego co znalazlem gdzies tu na forum Junior ma ok. 56cm wiec nie wygladaloby to tak zle. A jesli chodzi o glowke jest ona dosc masywnie przytwierdzona do ramy.
Aż z ciekawości poszedłem swojego zmierzyć i tak: 60cm od spodu widelca do główki, a cały wideł ma 75-76cm . Z tą mocno przytwierdzoną główką do ramy można się zdziwić. W sumie jak ci na twarzy nie zależy to możesz spróbować
Nie nie nie. Nie liczy sie ilosc półek tylko wysokosc amora i niestety powyzej pewnej wysokosci pomimo niesamowitych obserwacji o masywnej główce po prostu urwie ci ją.
A wiec musze zmienic rame jesli chce cos z dosc duzym skokiem. ;/
Zalezy mi na czyms sztywnym, co powiecie o tym : Duncon Cock - podobno strasznie mocna konstrukcja.
No to masz do wyboru dc: cock lub cocker
Od siebie mogę polecić ramę dangerous mike dual slalom 4.0, jest bardzo mocna, tania, i ma dobre kąty z jurkiem. Minusem jest wysoko suport ale to tylko hardtail
Hornet, swieza produkcja - trudno [moim zdaniem] wylapac taka za malą kase. Jak narazie rozmyslam co da sie zrobic z moim Two6Player.
Ale tez pytanie czy głowka Horneta wytrzyma jakiegos amorka z duzym skokiem.