Raty Gregorio

Grzesiek888
Kontakt:

Raty Gregorio

Post autor: Grzesiek888 »

Siema , mam pyatnie czy brał ktos kiedys za posrednictwem allegro jakis amortyzator z gregorio i na czym to ogolnie polega. czy trzeba przedstawiac im jakies dokumenty zarobkow itp?? Z gory dzieki za pomoc
FORZA JUVE!!!
pietryna
Kontakt:

Post autor: pietryna »

Nie lepiej napisać do gregorio... ?
Grzesiek888
Kontakt:

Gdy by mi odpisali to bym tu nie pisał.
FORZA JUVE!!!
pietryna
Kontakt:

Post autor: pietryna »

Zadzwoń. Ja nie miałem problemu z kontaktem.
Grzesiek888
Kontakt:

A juz nie musze, temat zamkniety
FORZA JUVE!!!
lollex
Kontakt:

Post autor: lollex »

Swoją drogą byłbym wdzięczny gdybyś juz napisał co nieco o temacie jak poruszyłeś ten wątek.
J.O.H.N.Y
Kontakt:

Post autor: J.O.H.N.Y »

Generalnie jeśli chodzi o raty na allegro to jest tak:
1. To marketingowy pic na wodę, ze każdy użytkownik może brać na raty, ponieważ tak samo jak w przypadku wszystkich systemów ratalnych wymagane jest źródło dochodów tj. Jeśli nie pracujesz i nie masz z pracodawcą podpisanej UMOWY O PRACĘ; bądź nie masz renty, emerytury itp. to nawet nie możesz wypełnić wniosku o taki rodzaj płatności a tym bardziej starać się o pożyczkę ratalną.

2. Jeśli już spełniasz wymogi do systemu ratalnego to wypełniasz taki krótki wniosek a bank udziela ( ale nie musi) Ci pożyczki oprocentowanej (bodajże 11%)

3. Sedno: Jako allegrowicz masz coś takiego jak PayU (dla niekumatych- opcja "zapłać przez allegro"). To jest coś w rodzaju takiego konta a'la Pay Pal. Jak bierzesz coś na raty przez allegro i powiedzmy że dostałeś pożyczkę od banku to na to konto wpływa Ci określona kwota , która następnie automatycznie jest przekazana sprzedającemu - jak w opcji "zapłać przez allegro" - z tą różnicą, że potem spłacasz tą kwotę w ratach.
http://vincent222.pinkbike.com/
lesiohc
Kontakt:

Post autor: lesiohc »

Ja kupowałem a wygląda to tak:
1. Kupujesz w moim przypadku hamulec
2. Wybierasz płatność przez raty PAYU
3. Wypełniasz wniosek podając dane osobowe z dowodu, firmę w której pracujesz i dochód zaznaczając oświadczenie.
4. Akceptujesz i Bank sprawdza czy jesteś w BIK, jeżeli nie jesteś to Bank ten od Ninja z reklamy proponuje ci kredyt ratalny oprocentowanie nie jest duże tzn. ja przy kwocie 350pln na 3 raty przepłaciłem 8,20zł :D.
5. Akceptujesz i przelewasz 1 zł ze swojego to jest ważne żeby było ze swojego konta na konto Alior Sync.
6. Po kilku chwilach sprzedający dostaje środki na konto PAYU ( czyli zapłata za towar ) a Ty czekasz na przesyłkę.
Ważne trzeba mieć dochód i pracować :-)
pozdr
luke_
Kontakt:

Post autor: luke_ »

J.O.H.N.Y pisze:Generalnie jeśli chodzi o raty na allegro to jest tak:
1. To marketingowy pic na wodę, ze każdy użytkownik może brać na raty, ponieważ tak samo jak w przypadku wszystkich systemów ratalnych wymagane jest źródło dochodów tj. Jeśli nie pracujesz i nie masz z pracodawcą podpisanej UMOWY O PRACĘ; bądź nie masz renty, emerytury itp. to nawet nie możesz wypełnić wniosku o taki rodzaj płatności a tym bardziej starać się o pożyczkę ratalną.

a jak Ty byś chciał wziąć coś na raty nie mając dochodów?
Przecież to jest oczywiste jak słońce, że musisz mieć możliwość spłaty tych rat, inaczej nie dostaniesz.
HCC Components - z dumą wyprodukowane w Polsce
www.hcc-components.pl
ODPOWIEDZ