Mondraker tym razem wciela swoje pomysly do Enduro\AM
Jak dla mnie trochę porąbany pomysł przecież rama musi być dłuższa za czym idzie większa baza kół, takim rowerem będzie się jeździć jak limuzyną, co z tego że będzie miał dużą stabilność przy dużych prędkościach jak na ostrych agrafkach czy bandach będziemy musieli się prawie zatrzymywać. Na dodatek jak wyżej koledzy zauważyli sporo zabawy z dociągnięciem sterów kapslem, i sama konstrukcja mostka jest chora bo jak skręca się na sterówce to zmniejsza się odstęp między śrubami w pokrywce co jest według mnie nie bezpieczne. Na dodatek jeszcze kokpit będzie gdzieś w kosmosie. Jak dla mnie cztery minusy dyskwalifikują ten patent, ja bym się na pewno nie zdecydował :p
http://www.dh-zone.com/forum/viewtopic.php?t=58891
Moja maszina :D
Moja maszina :D
Dla jednopółki rozsądne minimum docięcia sterówki to wg mnie 13+2,5+3,5 czyli właśnie 19mm. Wtedy do większości główek da się to dopasować.
DC może mieć krótszą ale ja osobiście nie jestem jakimś wielkim zwolennikiem zintegrowanych mostków. Jak mam główkę 1.5" 11cm i redukcyjne orbity które wystają z 5mm to faktycznie sterówka może mieć niewiele. 11+0,5+1+3,5 daje raptem 15mm. Ale to nie jest w każdej ramie.
DC może mieć krótszą ale ja osobiście nie jestem jakimś wielkim zwolennikiem zintegrowanych mostków. Jak mam główkę 1.5" 11cm i redukcyjne orbity które wystają z 5mm to faktycznie sterówka może mieć niewiele. 11+0,5+1+3,5 daje raptem 15mm. Ale to nie jest w każdej ramie.
Re: Mondraker tym razem wciela swoje pomysly do Enduro\AM
Mondraker lubi limuzyny robić.. boje się o ht od nich.
=disbrainer= pisze:przy predkosciach owszem, ale w gorach lub lasach czesta sa ciasne, krete sciezki z ciasnymi zakretami i tutaj dlugi rower juz moze nie byc tak przydatny.
Wiem wiem. Nawet w ADH gdzie odbywa sie Mega Avalanche jest pare kretych tras gdzie długi rower ciezka sprawa(nie sa czescia mega) ale szczerze mnie ciasne i wolne trasy zupełnie nie jaraja. Wiem, ze to troche nasza narodowa choroba ale po prostu lubie wiekszosci.
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:

Fishbone taki mostek trzaskał daaaawno temu. link do bunnyhopa z 2000r.
http://files01.bunnyhopmag.pl/_pdf/BunnyHopNo0.pdf