Złamane i popękane korby SHIMANO SLX

FRmaniak
Kontakt:

Post autor: FRmaniak »

Moje zdanie jest takie że jeśli producent zrobił korbę do All Moutain/Enduro, a ktoś używał jej w 4x/fr/dh to nie powinien mieć pretensji że się posypała.
To tak samo jakby jeździć ferrari w terenie.
Producent zrobił auto do jazdy po asfalcie, przejedzie się też nim po leśnej drodze. Ale to nie znaczy że można nim zapi***alać jak autem terenowym przystosowanym do takiej jazdy.

Sert93
Kontakt:

Post autor: Sert93 »

Czy ja mam pretensje jakieś?:D Czytałeś w ogóle cały temat? Po prostu wrzuciłem to jako ostrzeżenie dla innych, panuje popularne zjawisko w które sam dałem się złapać, że te korby z powodzeniem można używać nawet w dh, a jednak tak nie jest (przynajmniej w moim przypadku i drugi raz w nie nie wejdę, być może miałem po prostu ogromny nie fart), ludzie wychillujcie, a nie się spinacie, po przeczytaniu 1/3 pierwszego posta. Każdy wyciągnie sobie wnioski, jakie chce.
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

Czytaj ze zrozumieniem chłopie. Saint jest o krok nizej od sainta POD WZGLEDEM ZASTOSOWANIA. Rozumiesz? XC - AM/EN - FR/DH? Kapisz?

A co do bikeboard to po prostu kocham ludzi co przeczytali cos w magazynie, w ktorym połowa ludzi nie jezdzi, a ci co jeżdża myślą że enduro to coś co sie w kuchni znajduje.

Bawi mnie, ze chłopaki stwierdzili że slx to korba xc a ty nawet nie zwróciles uwagi co np. pisze producent czy ktokolwiek inny albo nawet nie pomyslales, ze to dziwne ze korba do XC ma wersje z bashem. Nie siej durnych informacji .
Sert93
Kontakt:

Post autor: Sert93 »

Spaced pisze:Saint jest o krok nizej od sainta
Oczywiście chodziło Spaced'owi o to, że SLX jest o krok niżej od Sainta :D
chillyzi
Kontakt:

Post autor: chillyzi »

Dobra Spaced, wez sie nie cisnieniuj juz. Napisalem, ze nie chce sie klucic wiec mi nie odpisuj w tym tonie, dobra?
" krok poniżej sainta" mozna jednak inaczej zinterpretowac, biorac pod uwage, ze na liscie shimano SLX jest umiejscowiony zaraz pod Saintem, a "POD WZGLEDEM ZASTOSOWANIA" napisales dopiero teraz.

Nie chce mi sie juz pisac, ja uwazam, ze all-mountain nie ma nic wspolnego z 4X/FR/DH.

A to, ze "paru ostrych katów w warszawie je ma i żyją" , to nie znaczy ze nagle zmienilo sie ich przeznaczenie, bo ja kiedys siedzialem codziennie na martwym juz torze do 4X w Gdyni (Lodowiec, ten od Superligi) i na dircie obok w Orłowie i latalem tam na korbie STX i tez zyje, a nie znaczy to, ze STX byl przeznaczony do katowania.
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

chillyzi pisze:Nie chce mi sie juz pisac, ja uwazam, ze all-mountain nie ma nic wspolnego z 4X/FR/DH.
Jak nie chcesz żebym pisał do ciebie w takim tonie to przestan pisac takie głupoty. Zobacz sobie filmik z mountain of hell czy megaavalanche. To jest nowoczesne enduro. Bylem na trasach obu zawodów i nigdy tyle korbami nie rylem co tam. To jest jakiś kretyński polski mit, że AM/ENDURO to xc na grubszych oponach.
chillyzi pisze:A to, ze "paru ostrych katów w warszawie je ma i żyją" , to nie znaczy ze nagle zmienilo sie ich przeznaczenie, bo ja kiedys siedzialem codziennie na martwym juz torze do 4X w Gdyni (Lodowiec, ten od Superligi) i na dircie obok w Orłowie i latalem tam na korbie STX i tez zyje, a nie znaczy to, ze STX byl przeznaczony do katowania.
Myśle, że jest róznica miedzy tobą na małych dirtach, a np. sporym procentem zawodników katujących grube tricki czy na duzych hopach w warszawie czy nawet na tak wielkich przeszkodach jak na White style. I nie nie jest przeznaczony do slope ale sporo ludzi używa wiec ogarnia jak nie masz przypałowej gleby.
ODPOWIEDZ