Mistrzostwa Polski 2012- Zawoja

;o
Kontakt:

Mistrzostwa Polski 2012- Zawoja

Post autor: ;o »

Czesc!
Do mistrzostw jeszcze tydzien, zapisy juz ruszyly. Zdjecia trasy pewnie juz wszyscy widzieli ale wyglada naprawde ciekawie, kilka elementow na pewno sprawi duzo radosci i niemniej trudnosci wszystkim zawodnikom(Obrazek)
Niestety nie dane bylo mi w zeszlym sezonie poscigac sie na Mosornym Groniu ale wierze, ze w tym roku uda mi sie to nadrobic :)

Helmet cam trasy juz jest, wiec mozna powoli ja zapamietywac i myslec nad najszybszymi liniami:
http://szok.it/2012/07/helmetcam-z-zawo ... wa-polski/

Co sadzicie o trasie? Jak przygotowujecie sie do MP? Traktujecie te zawody jakos wyjatkowo, czy nie uwazacie ich za duzo wazniejsze niz kolejna edycja Pucharu Polski?
www.szok.it - wchodzić, czytać, komentować i dać sie zaszokować!
quilong
Kontakt:

Post autor: quilong »

Ja tylko jestem ciekaw co będzie z tą relacją na cały świat, telebimem i innymi pierdołami o których mówił Rafał "szukam sponsora" Wypiór ;)
http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=20382844
;o
Kontakt:

Post autor: ;o »

Niestety to chyba nie wypali i szczerze mowiac, nie wierzylem, ze to sie uda juz od samego poczatku:) Jeszcze nie teraz, ale mysle, ze za 2-3lata jak sie to z glowa zaplanuje to moze cos z tego byc
www.szok.it - wchodzić, czytać, komentować i dać sie zaszokować!
collii
Kontakt:

Post autor: collii »

Ktos wie jak z cenami wyciągu ?
xDkrystian
Kontakt:

Post autor: xDkrystian »

trasa właściwie nie jest bardzo trudna technicznie, a także nie jest zbyt długa, chciałbym się wybrać na mistrzostwa ale prawdopodobnie nie będzie to możliwe :(
quilong
Kontakt:

xDkrystian - powiem tak, że trasa mimo wszystko jest ciekawa, oczywiście na swój sposób. Można dość łatwo wszystko jechać na petardzie co też daje sporo przyjemności.
Co do cenników to chyba są takie:
Weekend: 50zł - 10 zjazdów, 7zł - jeden zjazd, 70zł całodzienny (niestety wyciąg zwykle kursuje co 30min, co daje jakieś 10-15 min czekania na uruchomienie wyciągu)
w tygodniu jest dość ciekawy karnet 70zł - 20 zjazdów do wykorzystania w kilka dni, niestety w tygodniu wyciąg kursuje co 30 min.
Rafał Wypiór
Kontakt:

Post autor: Rafał Wypiór »

quilong pisze:Ja tylko jestem ciekaw co będzie z tą relacją na cały świat, telebimem i innymi pierdołami o których mówił Rafał "szukam sponsora" Wypiór ;)
To ma być złośliwość? A może konstruktywna krytyka? Owszem, nie udało się zapewnić wszystkich tych "pierdół", pomimo wysiłków, z akcentem na to ostatnie słowo, aczkolwiek zdaję sobie sprawę, że dla wielu, zwłaszcza dla tych najbardziej utyranych i gotowych do poświęceń przy rozkręcaniu polskiej sceny dh, nie będzie to argumentem. Nie udało się głównie dlatego, że "szukającemu sponsora" nie udało się go znaleźć :-P Ba, nie udało się nawet wypracować biznesowej relacji z właścicielem ośrodka. Ale, jak mniemam, dla autora cytowanego postu nie jest to problem, bo przecież zawsze można wyłożyć z własnej kieszeni 50.000 zł. na relację tv :-P
xDkrystian
Kontakt:

Post autor: xDkrystian »

Rafał Wypiór nie denerwuj się, zawsze znajdą się ludzie którzy będą cie krytykować, co do relacji, właśnie wróciłem z mistrzostw Norwegii w DH, i Norwegia jako jeden z bogatszych kraj nie miała relacji w TV, za to ja zdam wam swoją relację jak tylko skończy się ładować wideo

PS, jednak mimo wszystko ogromne podziękowania dla ludzi którzy zorganizują te MP
quilong
Kontakt:

Rafał Wypiór - prosta zasada, nie rzucać się z motyką na słońce. Fajnie, że próbowałeś, fajnie, że o tym dużo pisałeś, ale to było by zbyt idealne gdyby się udało. Jeśli mogę zapytać to Ty jesteś organizatorem MP?
Rafał Wypiór
Kontakt:

Post autor: Rafał Wypiór »

Quinlong - ostatecznie stanęło na tym, że MP organizuje Tomek Gagat w ramach swojej serii Downhill Cup. Jeśli natomiast interesują Cię dalsze losy Mosornego Gronia jako miejscówki rowerowej, to chętnie napiszę Ci na priva, co w trawie piszczy.
tomo
Kontakt:

Post autor: tomo »

Trasa jest bardzo zróżnicowana, posiada różne odcinki: techniczne, z kamieniami, dziurami, szybkie łaki z otwartymi zakrętami, bandy, duże skocznie, odcinki gdzie trzeba zapedałować. Jej długość - wydaje mi się że czas najlepszego zawodnika będzie oscylował w granicach 3 minut co jak na polskie warunki będzie najdłuższą trasą w tegorocznym Pucharze Polski.
Krzyś
Kontakt:

Post autor: Krzyś »

tomo
3 minuty najdłuższa trasa tegorocznego PP? Chyba zapomniałeś o Koninkach. Byłem rok temu w Zawoi i co do helmet cama to ciężko się wypowiedzieć. Mało co zmienione, a nawet i to co zmienione nie wydaje się w pełni dh. Mam nadzieję, że się jutro mile zaskoczę, bo w innym wypadku to te mistrzostwa średnio mi przypadną do gustu.
tomo
Kontakt:

Post autor: tomo »

Krzyś -- zawody w koninkach przy deszczu i pełnym błocie - najlepszy czas 3 minuty 20 sekund. Na suchym byłoby niecałe 3 minuty :) O gustach co do trasy wypowiadał się nie będę bo każdy ma swój styl i swoje ulubione trasy, a dobry zawodnik potrafi jeździć na wszystkim i czerpać z tego przyjemność.
casperosensei
Kontakt:

Post autor: casperosensei »

trasa ogólnie ok, organizacja raczej też z jednym wyjątkiem. Czy poprawki na trasie muszą zawsze być dokonywane po fakcie? Po tym jak któryś z zawodników zgłosi pewne niedociągnięcia? Na ostatnim gapie siatka z czasem podwinęła się, przez co kilka osób, w tym ja zaliczyło tam gleby. W moim przypadku skonczyło się to na szczęście tylko na wybiciu kciuka, mimo iż gleba była sroga z tego co mi opowiadał ratownik stojący 5m wyżej...
Czy nie powinno być tak, że na zawodach (a zwłaszcza rangi Mistrzostw Polski) organizator lub osoba/osoby przez niego wyznaczone przechodzą trase kilka razy dziennie (3-4) i sprawdzają czy wszystko jest ok?
Deska na gapie została wymieniona, ale oprócz siatki było jeszcze kilka większych lub mniejszych niedociagnięć, o których juz nie będe pisał.
Prośba do ogranizatorów na kolejne edycje ode mnie jak i myślę wielu innych zawodników. Pozdrawiam.
GG 381005
piotrek4x
Kontakt:

Post autor: piotrek4x »

A ja ma uwagę do zawodników. Jak ktoś się zatrzyma na materacu lub o niego otrze niech go poprawi. Słaba opcja wpakować się na drzewo na którym materac jest nie z tej strony co potrzeba...
ODPOWIEDZ