Rower HT do street/dirt/fr do 5000 zł

Orzeszek
Kontakt:

Post autor: Orzeszek »

pietryna pisze:Pewnie... jak wyjdzie nowa grupa.
no to w takim razie teraz slx i deore może stanieje :P

DavidMazowieckie pisze:czemu mam brać dartmoora jeśli sam chcesz dla siebie surgea :P ?
w zasadzie to ciągle się zastamawiam dartmoor hornet vs surge,a hornet nie phantom bo chce widelec 140mm + poza tym surge by pasowała do reszty moich wymarzonych części :P no i jest stalowa
Fonika

Post autor: Fonika »

Już lepiej core'a kup. Metropolis jest strasznie krótki i niezbyt wygodny do fr. Może gdzieś się znajdzie np.:
http://sklep.joy-ride.pl/rowery/dh-fr-4 ... -bike.html
DavidMazowieckie
Kontakt:

Post autor: DavidMazowieckie »

Dzwoniłem do nich i do wszystkich nigdzie w polsce nie ma core 1.
Kupiłem już przed sekundą NS Sodę Slope :D Dobry wybór do właśnie street/dirt/fr ? Mam nadzieję, że tak bo w Polsce pewnie nikt nie chce tego typu rowerów i ciężko będzie ze sprzedażą :(

Jezu, teraz zauważyłem po zamówieniu, że ona jest single speed ;/ Na oko możecie mi podać koszt zrobienia z tego roweru z przerzutkami i jakieś przykładowe części? Z góry dzięki
pietryna
Kontakt:

Post autor: pietryna »

Pewnie będziesz musiał zrobić customowy hak do przerzutki bo soda slope zdaje się nie ma przewidzianego xD
piotrmarch
Kontakt:

Post autor: piotrmarch »

Moim zdaniem spaliłeś akcję. Do FR to się nada, na dirtach też poskaczesz, ale w streecie nie pośmigasz. Singlespeed nie jest taki straszny, przyzwyczaisz się.
DavidMazowieckie
Kontakt:

Czytałem, że damper powinno się tak ustawić by sagu prawie w ogóle nie było i da się streeta ostro cisnąć jak na normalnym sprzęcie a waga całego to 15 kg.
Oo. widziałem Twój rower Piotr, na pierwszy rzut oka coś bardzo podobnego, jak Ci się jeździ i ile skoku ma Twój bomber :)?
pietryna
Kontakt:

Da się. Czemu nie.
piotrmarch
Kontakt:

Post autor: piotrmarch »

Mój rower jest do zupełnie czego innego. Wycieczki po górach i okolicy to jego żywioł. Wszystko się da jak są chęci. Sam swoją przygodę w streecie i tym samym świecie rowerowym zaczynałem od ramy Krossa w wersji dla kobiet, bo była niska i krótka;). Kwestia tego czy wygodnie. Do zastosowań o których wspomniałeś sztywniak byłby lepszy, ot coś na kształt Twojego byłego roweru albo Bitcha w podpisie pietryny.
piotrek0609
Kontakt:

Post autor: piotrek0609 »

http://tablica.pl/oferta/dartmoor-phant ... 1loKX.html tu jest fajny tylko szkoda, że tyle darta
pietryna
Kontakt:

piotrek0609 pisze:tylko szkoda, że tyle darta
Bo to taka gówniana firma...
DavidMazowieckie
Kontakt:

Jak rower przyjdzie (podobno czwartek, piątek) to mam coś robić z amorem? (słyszałem, że czasami specjalnie nie zalewają np. rock shocków bo nie wiadomo ile na salonie będą stały) i co z damperem powietrznym (nigdy nie miałem z tym stycnzości)?
Wiem, że oczywiście muszę kupić osłonkę na tył pod łańcuch aby nie wyżarł całego lakieru, czy coś jeszcze?

Co do dartmoora to za moich czasów (2005-2006) źle się mówiło o tej firmie i raczej był to budżetowy temat, ale ostatnio chcąc zacząć na nowo wiele czytałem na temat tych ram i wynika z tego, że na pewno obecny wizerunek pokutuje przez to co było w przeszłości a to jak jest obecnie to podobno inny temat a pewnym dużym sklepie rowerowym powiedzieli, że obecnie przewyższa sprzedażą w Polsce ns-a ramy :)
MiP
Kontakt:

Post autor: MiP »

DavidMazowieckie pisze:Mam nadzieję, że tak bo w Polsce pewnie nikt nie chce tego typu rowerów i ciężko będzie ze sprzedażą :(
Oj, mylisz się ;)

Tak btw: pewnie szukałeś czegoś takiego jak ja mam, nie?
pietryna
Kontakt:

DavidMazowieckie pisze:obecnie przewyższa sprzedażą w Polsce ns-a ramy
Bo są tańsze. Mega pancerne nie są ale gwarancja jest dobra(nie robią problemów) więc nie ma co narzekać.
DavidMazowieckie
Kontakt:

MiP...hehe niezła osłonka pod łancuch...ciota XD
No nie wiem czy dokładnie coś takiego jak Ty, masz cowana z duro, szukałem raczej czegoś a dokładniej chciałem złożyć sztywniaka na surge-u z jakąś 55 z przodu i reszt jak najlżejsza. Niezłe mnie w ogóle zdziwienie wzięło kiedy sprawdziłem dzisiaj, że seria ns core w tym jedynka czyli sztywniaki są cięższe od sody slope :shock: (slope ma sigle speed), ale mimo to nieźle, czuję, że będzie dobrze :D

W ogóle co do starych czasów to niezła masakra na forum i w ogóle w miastach. Jak ja jeździłem jakoś w 2006 to wszystkie dzieciaki jeździły a dziennie na forum dh zone było milion postów a teraz to jakby grupka osób została, gdzie się wszyscy podziali :o

Mały offtop, ale i tak jest pusto :wink:
ODPOWIEDZ