downhill bmx
downhill bmx
czemu sciganie sie osmiu zawoodnikow na torze 4X nazywany jest dh bmx a nie 8x??
Black Riders Team
"czemu sciganie sie osmiu zawoodnikow na torze 4X nazywany jest dh bmx a nie 8x??"
Wojtku drogi, sciganie sie w 8 lub 16 na torze do 4X (choc i tak nie do konca - z regoly sa to tory robione specjalnie pod male kola) nazywa sie po prostu racing BMX... Downhill BMX odbywa sie na torach z nieco innymi przeszkodami, nieco wiekszymi, o innych profilach wybic i ladowan, o inaczej ulozonych liniach przeszkod itp... Natomiast dlaczego tak wlasnie obydwie konkurencje sie nazywaja... hmmmm, mysle ze prof. Miodek moglby Ci na to pytanie odpowiedziec, choc niewatpliwie odpowiedz odbiegalaby od tematyki tegoz forum. Ja w kazdym razie poddaje sie - moja wiedza az tak daleko nie siega.
... z drugiej strony patrzac: a czemu nie mialoby sie to tak wlasnie nazywac?
Pozdr,
mo
Wojtku drogi, sciganie sie w 8 lub 16 na torze do 4X (choc i tak nie do konca - z regoly sa to tory robione specjalnie pod male kola) nazywa sie po prostu racing BMX... Downhill BMX odbywa sie na torach z nieco innymi przeszkodami, nieco wiekszymi, o innych profilach wybic i ladowan, o inaczej ulozonych liniach przeszkod itp... Natomiast dlaczego tak wlasnie obydwie konkurencje sie nazywaja... hmmmm, mysle ze prof. Miodek moglby Ci na to pytanie odpowiedziec, choc niewatpliwie odpowiedz odbiegalaby od tematyki tegoz forum. Ja w kazdym razie poddaje sie - moja wiedza az tak daleko nie siega.
... z drugiej strony patrzac: a czemu nie mialoby sie to tak wlasnie nazywac?
Pozdr,
mo
A przede wszystkim to downhill-bmx nie jest rozgrywany na torach do 4X, tylko na torach do DH-BMX.
Z nazwą 4X to też nie jest tak do końca, ona funkcjonuje głównie w europie, za oceanem przeważnie mówi się MountainCross.
A ogólnie to módlmy się żeby w końcu powstał ten cholerny tor do racingu :)))
Z nazwą 4X to też nie jest tak do końca, ona funkcjonuje głównie w europie, za oceanem przeważnie mówi się MountainCross.
A ogólnie to módlmy się żeby w końcu powstał ten cholerny tor do racingu :)))
http://img134.imageshack.us/img134/3203/1ffbb5e0ac.jpg
stary widze ze sie na tym nieznasz!!! ja tez sie an tym nie znalem dopoki nie zobaczylem letnich zawodow ex-games gdzie chlopaki scigali sie na jakiejs najtruniejszej trasce gdzie na najmniejszej chopie chlopaki mieli do przelecenia ponad 15 metrow (big szczawiana to dla niech pikus) i niedosc ze robili takie loty to jeszcze rozpedzali sie do ponad 60km/h!!!!
A pozatym jak juz ktos to wczesniej powiedzial dh-bmx byloi wczesniej i dualowka wywodzi sie od bmx!!! Wiec NIEZNASZ SIE!!!!!!
A pozatym jak juz ktos to wczesniej powiedzial dh-bmx byloi wczesniej i dualowka wywodzi sie od bmx!!! Wiec NIEZNASZ SIE!!!!!!
http://www.pinkbike.com/photo/2232705/ some new stuff