[pytanie] ht czy full (rower do dh/fr na początek)

wojtekFR
Kontakt:

[pytanie] ht czy full (rower do dh/fr na początek)

Post autor: wojtekFR »

Witam wszystkich forumowiczów

Z góry mówie że jestem nowy na forum i jeżeli temat jest w złym miejscu to bardzo przepraszam. Przechodząc dalej, mam 14 lat, 61 kg, 173cm i szukam roweru do początków w górach, i tutaj nasuwa sie pytanie ht czy full ?????
pewna część osób mówi że ht bo lepiej ogarne technike natomiast druga grupa ludzi mówi że jest to bez znaczenia z tąd też kieruje to pytanie do was.
do wydania mam max, 3500zł.
jeżeli możecie coś mi podsunąć będe bardzo wdzięczny :)
MLYNoBIKER
moderator
Kontakt:

Post autor: MLYNoBIKER »

Właściwie kupisz za to już w miarę fulla używanego.
Spróbuj od kumpli na obu coś pośmigać zobaczysz co się bardziej spodoba.
Niby sztywniak uczy techniki ale tak naprawdę nie ma nic wspólnego z fullem. Jak wsiądziesz na fulla to będziesz musiał "innej" techniki nabyć.
k1kaka
Kontakt:

Post autor: k1kaka »

Na fullu duuużo lepiej, ale w tych pieniądzach brałbym ht ;)
wojtekFR
Kontakt:

DZIĘKI bardzo czy to mogło by sie nadać jeśli mówimy o ht http://www.goodbike.com.pl/p/64/320/str ... owery.html
wojtekFR
Kontakt:

jeśli chodzi o fulla to czy moglibyście mi coś podsunąć bo nie mam o tym bladego pojęcia
FRmaniak
Kontakt:

Post autor: FRmaniak »

za 2800 rower z duro?
Średni pomysł

DcMonsterfelt
Kontakt:

Post autor: DcMonsterfelt »

Również Brałbym Ht :D
wojtekFR
Kontakt:

czy mogli byście dać mi jeszcze jakieś propozycje rowerków lub na jakie warto zwrócić uwage byłbym naprawde bardzo wdzięczny,
FRmaniak pisze:za 2800 rower z duro?
Średni pomysł
czy to znaczy że mam definitywnie odpuścić ten rowerek???
MiP
Kontakt:

Post autor: MiP »

Bardzo ważne pytanie - nowy, czy używany? W tych pieniądzach będziesz miał b.dobrego sztywniaka, ale używanego. Bądź też średniego fulla - także używany.
Skąd jesteś?
wojtekFR
Kontakt:

MiP, wiadomo najchętniej wolał bym nowy rower ale oczywiście nie odrzucam używek. Jestem z gliwic
Fonika

Post autor: Fonika »

Do 3,5 tys
Prawie nowa kona, w fajnym stanie, więc się prędko nie posypie. Przy twoim wzroście powinna być ok i na pewno wystarczy dla "początkującego".
http://tablica.pl/oferta/kona-stinky-tl ... 1hOeD.html
Lancit
Kontakt:

Post autor: Lancit »

W tej kwesti powiem tyle że lepiej kupić super sztywniaka niż lipnego fulla. Ja bym był nastawiony na fulla przy większym budżecie, nie inaczej.
wojtekFR
Kontakt:

wow, super dzięki za propozycje rowerek miód jeśli w szybkim czasie uda mi sie dozbierać tą resztke kasy to prawdopodobnie wezme
Fonika

Post autor: Fonika »

Lancit - ta kona własnie jest na bardzo dobrym osprzęcie, dużo lepszego sztywniaka za tą kase na pewno nie kupisz, a nawet gdybyś miał elixiry cr a r to myślisz, że WojtekFR tą różnice odczuje?
Poza tym ten rower ma dopiero rok , więc można być praktycznie pewnym, że sprzęt nie jest zakatowany i wszystko pośmiga jeszcze troche czasu, a jak kupujesz składanego sztywniaka to nie wiesz czy kierownica ma rok czy 5 lat... a potem ludzie płaczą, że kupują używkę i wszystko po pół roku jest do wymiany. Jeszcze jak gość nie ma doświadczenia to już w ogóle odpuściłabym sobie jakieś podejrzane składaki. Jestem pewna, że ten mały fullik w 100% spełni jego oczekiwania ;).
kuklis
Kontakt:

Re: [pytanie] ht czy full (rower do dh/fr na początek)

Post autor: kuklis »

Nie gadajcie mu głupot że lepszy ht na początek... wysiądą kolana, a do tego na tarce czy innych przeszkodach nic przyjemnego nie ma - jeszcze się zrazi do tego. Jak ma być przyjemnie to full. Oczywiście chylę czoła tym co potrafią na ht mieć czasy lepsze niż większość na fullu ale jak może mieć za 3,5 już dobrego fulla to po co się męczyć na ht. Bież fulla! Ta kona jest bardzo fajna i przy twojej wadze dużo wytrzyma.
Też jest kwestia gdzie na tym będziesz jeździć - jak płaskie trasy a la dh to może rzeczywiście ht, ale jak góry to full.
Lancit
Kontakt:

Post autor: Lancit »

Fonika gdy napisałem posta w tym samym czasie pojawił się Twój post :) Oczywiście Kona ładna i fajny osprzęt. Sam kupiłem składaka (drag) i po trochu sam wymieniam cały osprzęt bo poprostu się zużywa. Ale też zależy, bo jeden ht jest estetycznie ładny zadbany a wysypie się po roku, drugi natomiast na odwrót.
wojtekFR
Kontakt:

dzięki bardzo za wszystkie opinie ale podsumowując, jeśli dozbieram brakującą kase to rozumiem że mam brać tą kone ?????
CAPEF
Kontakt:

Post autor: CAPEF »

100zł powinno udać Ci się stargować ;) Tak, bierz kone.
DHKarol
Kontakt:

Post autor: DHKarol »

Nom ta kona fajna i dobra cena, tylko amorek zmienić z przodu bo domain to lipa. Jeśli może w tym temacie jest ktoś również zainteresowany kupnem jakiegoś roweru to ja sprzedaje NS Bitcha + 66RCV
[S]
-Kiera Truvativ Riserbar
ODPOWIEDZ