[Szczecin] Poszukiwani riderzy
Rozumiem, że ktoś był w lesie i jeździł z nim skoro ojciec tam przyjechał? Ja ostatnio bardzo rzadko bywam w lasku bo w tym roku matura i dużo innych spraw po drodze ale nigdy nikogo nie widziałem bez ff. Oby ten wypadek był przestrogą, chociaż myślę, że akurat tutaj zajrzą głównie osoby które zdają sobie z tego sprawę.
Cześć.
też jestem ze SZC - to tak na przywitanie, bo wcześniejsze posty to tylko ogłoszenia na giełdzie.
Tak ogólnie to jestem z prawobrzeża i wolę jeździć w dół niż pod górę. Jak ktoś się będzie wybierał do puszczy - niech napisze to się chętnie podłączę.
Co do tras na prawym brzegu to jest jeszcze trasa koło wzgórza akademickiego, gdzie rozgrywany był DH widok, czy jakoś tak. Stan pewnie zdezelowany. Ale co na prawym brzegu nie jest...
pozdro
Michał
też jestem ze SZC - to tak na przywitanie, bo wcześniejsze posty to tylko ogłoszenia na giełdzie.
Tak ogólnie to jestem z prawobrzeża i wolę jeździć w dół niż pod górę. Jak ktoś się będzie wybierał do puszczy - niech napisze to się chętnie podłączę.
Co do tras na prawym brzegu to jest jeszcze trasa koło wzgórza akademickiego, gdzie rozgrywany był DH widok, czy jakoś tak. Stan pewnie zdezelowany. Ale co na prawym brzegu nie jest...
pozdro
Michał
Cześć, wiecie może czy tor w Choszcznie wciąż istnieje (http://www.techramps.com/Projekty-Skate ... werowe,ibb) i czy jest sens tam jechać?
W Szczecinie jest wiele tras, tylko trzeba umieć je znaleść
Ja znam kilka w lasku arkońskim:
1 Cała ścieżka zdrowia w 2 strony. Wjeżdża się na tą ścieżkę przy pętli tramwajowej na ul. arkońskiej, wyjeżdża się przy głebokim, i spowrotem. Całkiem fajna trasa, sporo zjadów i podjazdów, szczególnie wracając z głębokiego trzeba się kilka razy napedałować
.
2 Jadąc ścieżka zdrowia od pętli skręcamy przed trzecim stanowiskiem w prawo i jedziemy aż do wieży Quistorpa, tam jest zbudowany tor przez jakąś ekipę, troche hopek, kilka mniejszych i kilka większych, więc każdy znajdzie coś dla siebie
, trochę ostrych zakrętów itp.
3 Na gububałówce jest floating dirt park, jak ktoś jeszcze nie słyszał o nim
4 Zjeżdżając w dół przy gubałówce dojeżdżamy do "skrzyżowania": w lewo jedziemy do doliny siedmiu młynów (trasa bardziej na wycieczki rodzinne
) jadąc na wprost jedziemy trochę pod górę, aż do rozwidlenia (nie wiem gdzie prowadzą dalej ścięzki, bo jakoś nie miałem czasu na zwiedzanie
), i potem zjeżdżamy w dół trasą którą jechaliśmy aż do gubałówki (ja tam zjeżdżam ok 35km/h bez pedałowania), a gdy pojedziemy w prawo musimy znaleść czerwony szlak turystyczny i jedziemy nim, do monentu, w którym skręcimy w prawo, koło drzewa z zawieszoną długą liną (przyjamniej powinna tam wisieć) i zjeżdżamy ostro w lewo i pod gorę w lewo, tam też jest zbudowanych kilka hop i fajny teren, można tam też dojechać od podburzańskiej, w las, i po chwili w lewo to chyba 3 albo 4 zjazd w lewo
Jak coś jescze znajde to dopisze, i może kiedyś dodam jakieś foto
Pozdro

1 Cała ścieżka zdrowia w 2 strony. Wjeżdża się na tą ścieżkę przy pętli tramwajowej na ul. arkońskiej, wyjeżdża się przy głebokim, i spowrotem. Całkiem fajna trasa, sporo zjadów i podjazdów, szczególnie wracając z głębokiego trzeba się kilka razy napedałować

2 Jadąc ścieżka zdrowia od pętli skręcamy przed trzecim stanowiskiem w prawo i jedziemy aż do wieży Quistorpa, tam jest zbudowany tor przez jakąś ekipę, troche hopek, kilka mniejszych i kilka większych, więc każdy znajdzie coś dla siebie

3 Na gububałówce jest floating dirt park, jak ktoś jeszcze nie słyszał o nim

4 Zjeżdżając w dół przy gubałówce dojeżdżamy do "skrzyżowania": w lewo jedziemy do doliny siedmiu młynów (trasa bardziej na wycieczki rodzinne

Jak coś jescze znajde to dopisze, i może kiedyś dodam jakieś foto

Pozdro