[Szczecin] Poszukiwani riderzy

Guziken
Kontakt:

Post autor: Guziken »

Rozumiem, że ktoś był w lesie i jeździł z nim skoro ojciec tam przyjechał? Ja ostatnio bardzo rzadko bywam w lasku bo w tym roku matura i dużo innych spraw po drodze ale nigdy nikogo nie widziałem bez ff. Oby ten wypadek był przestrogą, chociaż myślę, że akurat tutaj zajrzą głównie osoby które zdają sobie z tego sprawę.
berze
Kontakt:

Post autor: berze »

Cześć.
też jestem ze SZC - to tak na przywitanie, bo wcześniejsze posty to tylko ogłoszenia na giełdzie.

Tak ogólnie to jestem z prawobrzeża i wolę jeździć w dół niż pod górę. Jak ktoś się będzie wybierał do puszczy - niech napisze to się chętnie podłączę.
Co do tras na prawym brzegu to jest jeszcze trasa koło wzgórza akademickiego, gdzie rozgrywany był DH widok, czy jakoś tak. Stan pewnie zdezelowany. Ale co na prawym brzegu nie jest...

pozdro
Michał
italios
Kontakt:

Post autor: italios »

Ostatnio dęby fajnie odnowili i w końcu ta ostatnia hopka jest normalna...

Też jestem z prawej strony miasta, na czym jeździsz?
%$&
Kontakt:

Post autor: %$& »

Cześć, wiecie może czy tor w Choszcznie wciąż istnieje (http://www.techramps.com/Projekty-Skate ... werowe,ibb) i czy jest sens tam jechać?
DisC
Kontakt:

Post autor: DisC »

Ten tor jest nadal, miałem okazję tam wpaść kiedyś. Nie wygląda on jak zaraz po wybudowaniu ale da rade jeździć :).
berze
Kontakt:

Post autor: berze »

Italios:
Dęby to która traska? Bo może znam ale pod inną nazwą. Możesz napisać, gdzie się mniej więcej zaczyna?
Śmigam na czarnym rowerze z grubymi kołami ;)
italios
Kontakt:

Post autor: italios »

Zaczyna się tam gdzie ludzie czasem robią ognisko. To jest najbardziej charakterystyczne...
O bukowym mówię oczywiście
DisC
Kontakt:

Wybiera się ktoś na majówke do warszewa?
DisC
Kontakt:

Jest ktoś ze Szczecina?. Bo planujemy się wybrać na warszewo ale potrzebny nam pilot jak tam dotrzeć :D
MacGyver
Kontakt:

Post autor: MacGyver »

Disc odezwij sie na gg: 3712581
komarek
Kontakt:

Post autor: komarek »

W Szczecinie jest wiele tras, tylko trzeba umieć je znaleść ;) Ja znam kilka w lasku arkońskim:
1 Cała ścieżka zdrowia w 2 strony. Wjeżdża się na tą ścieżkę przy pętli tramwajowej na ul. arkońskiej, wyjeżdża się przy głebokim, i spowrotem. Całkiem fajna trasa, sporo zjadów i podjazdów, szczególnie wracając z głębokiego trzeba się kilka razy napedałować :twisted:.
2 Jadąc ścieżka zdrowia od pętli skręcamy przed trzecim stanowiskiem w prawo i jedziemy aż do wieży Quistorpa, tam jest zbudowany tor przez jakąś ekipę, troche hopek, kilka mniejszych i kilka większych, więc każdy znajdzie coś dla siebie :) , trochę ostrych zakrętów itp.
3 Na gububałówce jest floating dirt park, jak ktoś jeszcze nie słyszał o nim :roll:
4 Zjeżdżając w dół przy gubałówce dojeżdżamy do "skrzyżowania": w lewo jedziemy do doliny siedmiu młynów (trasa bardziej na wycieczki rodzinne :? ) jadąc na wprost jedziemy trochę pod górę, aż do rozwidlenia (nie wiem gdzie prowadzą dalej ścięzki, bo jakoś nie miałem czasu na zwiedzanie :( ), i potem zjeżdżamy w dół trasą którą jechaliśmy aż do gubałówki (ja tam zjeżdżam ok 35km/h bez pedałowania), a gdy pojedziemy w prawo musimy znaleść czerwony szlak turystyczny i jedziemy nim, do monentu, w którym skręcimy w prawo, koło drzewa z zawieszoną długą liną (przyjamniej powinna tam wisieć) i zjeżdżamy ostro w lewo i pod gorę w lewo, tam też jest zbudowanych kilka hop i fajny teren, można tam też dojechać od podburzańskiej, w las, i po chwili w lewo to chyba 3 albo 4 zjazd w lewo
Jak coś jescze znajde to dopisze, i może kiedyś dodam jakieś foto ;)
Pozdro 8-)
ODPOWIEDZ