Specialzied demo 8 czy sx trail pomocy

misiakr
Kontakt:

Post autor: misiakr »

Spaced, powiem Ci tak- mam 17 lat, nie mam samochodu i rower pokroju SX'a- uzywam tego do dojazdow i nie ma tragedii, a na miejscowke mam 20km ;p. Dlatego napisalem ze da sie nim dojechac i uwazam, ze to idealnie uniwersalny rower, nadajacy sie i do dh i do fr :). Autor postu nakreślil szkic idealnie downhillow'y, dlatego polecilem DEMO :)
pozdrawiam
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

CHAPI pisze:,że na sxie złożysz dużo lżejszy rower (lub już kupisz) a co za tym idzie będziesz szybciej na nim zjeżdzał na bardziej technicznych odcinkach.
No zależy co jako techniczny odcinek rozumiesz. Kręty i ciasny ? Moze ale stromy i wyboisty? Tutaj jednak geo downhillowa pomoże.

misiakr pisze:Spaced, powiem Ci tak- mam 17 lat, nie mam samochodu i rower pokroju SX'a- uzywam tego do dojazdow i nie ma tragedii, a na miejscowke mam 20km ;p. Dlatego napisalem ze da sie nim dojechac i uwazam, ze to idealnie uniwersalny rower, nadajacy sie i do dh i do fr . Autor postu nakreślil szkic idealnie downhillow'y, dlatego polecilem DEMO
pozdrawiam
Jak miałem 17 lat to rower dh na wycieczki enduro zdarzało mi sie brać. Jasne, że sie da ale sx trail to tez do konca endurak nie jest. Od tego jest nowe fajne enduro speca ;)
patrycze
Kontakt:

Post autor: patrycze »

Jak juz wczesniej pisalem, chcial bym zwrotny rower wchodzacy i wychodzacy szbyko z zakretow, taki na ktorym bedzie dalo sie pojechac przed siebie moze lekko pod gorke, ale to tylko w niedzielne wycieczki do sklepu na przedmiesciu, nie zamierzam robic tym rowerem tras po 50 km.

Ostatnia watpliwosc miedzy demo 8 a sx.em to osprzet! Czy waszym zdaniem w gotowcach ktore oferuje spec, jest duza roznica w osprzecie? x0 a x9 etc...

chcial bym tez zeby przezutki w tym rowerze mialy wiekszy zakres - sx jest ok ale demo mnie zastanawia.. No ale w koncu to tylko zmiana tylniej kasetki ew o 2 przekladnie wiecej..

chyba nieunikniona bedzie wycieszka do spec bike parku...

no chyba ze ktos z was jest z Krakowa i byl by na tyle mily dac mi sie przejechac po chodniku:P...
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

Z tego co mówisz to zdecydowanie SX trail. A sprzęt to można pózniej zmieniac ale jak podjazdy małe i zwinność to zdecydowanie mniejszy z tych 2 rowerów
patrycze
Kontakt:

Post autor: patrycze »

A co do rozmiaru??

Mam 185 cm wzrostu, i chcial bym wybrac wersje zwinniejsza, na ktorej da sie tez od biedy jezdzic,

demo:
http://www.specialized.com/pl/pl/bikes/ ... i#geometry

sx trail:
http://www.specialized.com/pl/pl/bikes/ ... l#geometry
FilipP4
Kontakt:

Post autor: FilipP4 »

Jeśli Ci to jakoś pomoże to we wsóle w galerii echo w kielcach są oba rowery myślę,że dobrze ci doradzą a no i wczoraj patrzyłem demówkę i kosztuje 10.5k czyli 4 tysiące mniej. ;)
ODPOWIEDZ