Mam Marzocchi Bomber vf i tak naprawdę brakuje mi skoku w nim. Amor jest ustawiony na 170mm i czy ktoś wie jak można zrobić żeby było 200mm???
Albo jak ktoś by chciał się zamienić na amory to miłe widziane propozycje. Zamienię tylko na dwu półkę i skokiem minimum 200mm
Bomber 888 vf Zwiększenie skoku
kup se Super Monstera.
A tak poważnie, to nie wiem jak jeździsz, skoro 170mm Ci nie starcza. Jakoś specjalnie tych dodatkowych 3cm nie odczujesz. Może pobaw sie amorem by lepiej wykorzystywał dany skok jaki ma, bo skoku w nim nie zwiększysz, chyba że dorobisz dłuższe tłumiki i kupisz dłuższe sprężymy.
A tak poważnie, to nie wiem jak jeździsz, skoro 170mm Ci nie starcza. Jakoś specjalnie tych dodatkowych 3cm nie odczujesz. Może pobaw sie amorem by lepiej wykorzystywał dany skok jaki ma, bo skoku w nim nie zwiększysz, chyba że dorobisz dłuższe tłumiki i kupisz dłuższe sprężymy.
Re: Bomber 888 vf Zwiększenie skoku
Przecież cf ma budowe Juniora.pietryna pisze:W vf? Przełoży podkładki i będzie 200mm.
To jak da się zwiększyć skok czy się nie da??? Po tym co widzę to nie rozumie. Najlepiej jakby ktoś kto wie napisał np. co mam odkręcić i jak to zrobić. Zależy mi na tym większym skoku. A zaczynam jazdę w DH i z tego co wiem to im więcej skoku tym lepiej. Kiedyś kilka lat temu jeździłem se amatorsko tak dla siebie i miałem wypadek i przestałem jeździć teraz postanawiam znów zacząć szaleć. Dlatego jest zapytanie czy można skok dać w tym modelu większy. Czy lepiej do tego sportu zmienić amor???
-
- Kontakt: