Giant Glory 2013
-
- Kontakt:
"Okrągłe" kształty są dużo korzystniejsze pod względem wytrzymałościowym bo w przypadku ostrych załamań powstaje zjawisko karbu, które dla każdego materiału pracującego na zginanie jest największą zmorą. Dokładnie tak wygląda przyszłość lekkich i wytrzymałych ram do DH/FR.
Wiele osób również sceptycznie podchodziło do filigranowego mocowania główki sterowej w ramie KONA Operator, jednak dzięki wyoblonemu kształtowi rozkład sił jest dużo korzystniejszy niż przy standardowym połączeniu na większej powierzchni główki.
Wiele osób również sceptycznie podchodziło do filigranowego mocowania główki sterowej w ramie KONA Operator, jednak dzięki wyoblonemu kształtowi rozkład sił jest dużo korzystniejszy niż przy standardowym połączeniu na większej powierzchni główki.
Przyznam, nie jest to najpiękniejsze malowanieboogiel pisze:Gdyby nie malowanie, to byłaby ideałem

Będę wiedzieć za 2 tyg, kiedy obejrzę je z bliska w Hiszpanii. Nie pamiętam już szczegółów z Tajwanu.Spaced pisze:Kacper ty nie piernicz mi o tych samych głowkach tylko dopytuj sie dokladnie o co chodzi. Bo jak tylko inne stery na górze to czemu nie 1.5?
pozdro
frango
frango
-
- Kontakt:
Może ukradkiem ściskał w imadle? Coś mi się wierzyć nie chce. Gięcie rur Stabów była naprawdę fatalne ale nie można tego powiedzieć o Operatorach.str0gg pisze:I dla tego moj kolezka w 4 dni bez gleb zakatował g**** kone operatora na bartyckiej...(Rama pekła 3 cm za głowka, nie walił w płąskie, każdą hope dolatywał idealnie i robił whipa wraz z poprawnym odkreceniem)
Pechowa rama, która się wszedzie mogła zdarzyc albo dobra sciema. Na bartyckiej jak idealnie latał to by mu nawet rower do 4x nie pekł, a co dopiero operator.str0gg pisze:I dla tego moj kolezka w 4 dni bez gleb zakatował g**** kone operatora na bartyckiej...(Rama pekła 3 cm za głowka, nie walił w płąskie, każdą hope dolatywał idealnie i robił whipa wraz z poprawnym odkreceniem
-
- Kontakt:
http://www.pinkbike.com/photo/8479723Kukel pisze:Gięcie rur Stabów była naprawdę fatalne ale nie można tego powiedzieć o Operatorach.
O'RLY?

Inny rozmiar - 27,5"F4rr3ll pisze:powie mi ktos co to jest to 650b ?? inna nazwa na koła 29" czy ki kuj ??

http://miki-ck.pinkbike.com/ Freeride!
Wiecie co? od kilku lat temat rowerów traktuję już bardziej narzędziowo tzn wsiadam i jadę, bez zgłębiania się w szczegóły techniczne (zwłaszcza od czasu, gdy nastała moda na krzywe ramy). Nie spodziewałem się, że w tym czasie porobiły się takie jaja. Kilkanaście lat temu wszystko standaryzowano, rura sterowa miała mieć 28,6mm, wszedł standard iso2000 itd itp. Teraz zaczyna się robić zabawnie - 3 rozmiary kół, kilka różnych standardów na główki... Teraz standaryzuje się chyba tylko czas życia produktu.
Nie będę się specjalnie nad tym rozwodził, ale takie zagrywki są dobre, jak na rynku jest dajmy na to 7 maszyn, każda w swoich standardach, a nie kilkadziesiąt, czy nawet kilkaset.
Da się jeszcze złożyć klasyczny rower z główką 1.1/8, suportem 68 euro bb i na prostych rurach?
Nie będę się specjalnie nad tym rozwodził, ale takie zagrywki są dobre, jak na rynku jest dajmy na to 7 maszyn, każda w swoich standardach, a nie kilkadziesiąt, czy nawet kilkaset.
Da się jeszcze złożyć klasyczny rower z główką 1.1/8, suportem 68 euro bb i na prostych rurach?
Wybiórczą masz pamięć - kiedys jak w xc sie scigałem tez było tego sporo. Pamiętaj, ze np. spora czesc z 30 standardów sterów pochodzi z dawnych czasów.
Rozmiary sterówki kiedys tez były duzo bardziej rozwalone (bo teraz np. masz wiekszosc ram dh i enduro pod 30.9), a nie 26.6,26.8.27.0.27.2 i tak dalej co 0.2mm
Pomijam juz dziwazne standardy typu 100mm bb, 160mm tylna piasta czy 30mm przednia.
Rozmiary sterówki kiedys tez były duzo bardziej rozwalone (bo teraz np. masz wiekszosc ram dh i enduro pod 30.9), a nie 26.6,26.8.27.0.27.2 i tak dalej co 0.2mm

Pomijam juz dziwazne standardy typu 100mm bb, 160mm tylna piasta czy 30mm przednia.