[amortyzator] ile skoku negatywnego?
[amortyzator] ile skoku negatywnego?
Siemanko. Ile skoku negatywnego powinno być w 66 RC ? 5-6mm jest wystarczające ? Pozdro 

-
- Kontakt:
Re: [amortyzator] ile skoku negatywnego?
Nie no pytam ile amortyzator ma skoku na sprężynkach negatywnych. Można to sprawdzić ciągnąc amortyzator do góry przytrzymując dolne lagi, amortyzator powinien sie wyciągnąć i tu sie pytam ile mm?
Dla siedmioletniego amorka to dużo? Wątpię żeby jakiś inny amor w tym wieku miał mniej tego negatywnego ugięcia.
Do założyciela tematu:
Po co Ci te info? Ja jakoś nigdy nie przejmowałem się tym ile amor może cofnąć się jeszcze po wyprostowaniu do pozycji neutralnej. Skok chcesz zwiększać ?
Do założyciela tematu:
Po co Ci te info? Ja jakoś nigdy nie przejmowałem się tym ile amor może cofnąć się jeszcze po wyprostowaniu do pozycji neutralnej. Skok chcesz zwiększać ?

http://tadziu-.pinkbike.com/album/2k12-Riding/
Re: [amortyzator] ile skoku negatywnego?
A tam taki drobny modyfikejszyn amora był. O skok sie pytałem bo to ważna sprawa dosyć, jak jest go za mało (lub brak) to może tłumik popękać/wyrwać. No ale sam rozkminiłem, że te 5mm wystarczają w zupełności. Pozdro