diskordia pisze:pani FONIKA ma niesamowitego pecha??
jak coś jest nie tak ,to najpierw się kontaktuje z kontrahentem,a nie po rozebraniu połowy zakupionego sprzętu -
czym się różni jego serwis u kolegi - od twojego grzebania??
jeśli korek był objechany ? to czemu odrazu nie zwróciłaś na to uwagi-i mimo to,dalej go katowałaś??
czasem trzeba ponieść konsekwencje swojej nieudolności.a jak już sobie z tym poradzisz? przestaniesz nazywać wszystkich oszustami.
Dokładnie! Nie ogarniem takiego podejscia. Chociaz niewiele gorsza akcje mialem sam jak kolesiowi na parkingu moje 888 dziwne pracowały wiec wysłał do serwisu gdzie okazało się, że olej 5w i 7.5w wpływaja na prace (niesamowite prawda?

). Oczywiscie było w aukcji ale za to + to że pokretło ciężko chodziło chciał zwrotu kosztów serwisu.
Fonika pisze:acha, dostałam damper z zapieczonym korpusem i to jest moja wina? Żałosne.
Nigdy w życiu nie było ze mną wątku o tym, że kogoś oszukałam, więc to chyba jakieś pomówienia.
Chłopak odkrecił to chyba nie był super zapieczony. Oczekujesz stanu nówka to kupujesz nówke. Inna sprawa, że jak wyżej kolega pisał - najpierw sie kontaktujesz potem rozbierasz.
Fonika pisze:
Gdyby ludzie sprzedawali części i docierałyby w stanie zgodnym z opisem to by nie było żadnego problemu. Jakim cudem ja niemal codziennie coś sprzedaje i nigdy nikt nie nazwał mnie oszustem, nie musiał zakładać tematu na mój temat ani żalić się wszystkim na około
Widocznie wiekszość twoich klientów nie próbuje rozkładać dampera zaraz po przyjściu. Wątpie że wszystkie twoje sprzęty są w stanie jak nowe czy, że wiesz o każdej, powiedzmy sobie szczerze - drobnej, nieprawidłowości.