[Jergus]MDE Carve AM + Marzocchi 44 RC3 Ti
nopainnogame: Ty miałeś wyjątkowego pecha bo dostałeś rower po dwóch ciężkich weekendach w gorach, z zepsutym widelcem i itak jak Tsuful_zoo się domyślił, z ułamanym w tranporcie pancerzu od Hammera.
Cup miał go doprowadzić do porządku ale nie zdążył albo po prostu jak o swojego konia samemu się nie zadba to inny nie potrafi:)
Fox już po serwisie w Proshoxie, bardzo ładnie działa, linka wymieniona a ze sterówka to była tylko poluzowana ze względu na dość częsty wtedy demontaż widelca.
Opony miały odpowiednie na góry 1.8 Bara
i nie są ciulowe 
Na testy zapraszam każdego chętnego - taki mam "układ" z dystrybutorem że chętnie go udostepniam.
Co do kół: miałem kompy a teraz mam Revo.... nie zgodzę się że compy mają jakieś zalety
Cup miał go doprowadzić do porządku ale nie zdążył albo po prostu jak o swojego konia samemu się nie zadba to inny nie potrafi:)
Fox już po serwisie w Proshoxie, bardzo ładnie działa, linka wymieniona a ze sterówka to była tylko poluzowana ze względu na dość częsty wtedy demontaż widelca.
Opony miały odpowiednie na góry 1.8 Bara

Na testy zapraszam każdego chętnego - taki mam "układ" z dystrybutorem że chętnie go udostepniam.
Co do kół: miałem kompy a teraz mam Revo.... nie zgodzę się że compy mają jakieś zalety

-
- Kontakt:
Moge spytac ile wazysz ? Moje revo plywaly jak oszalale i po zmianie na Compy kola sa duzo sztywniejsze. Moze masz tez mocno ponapinane te szprychy ale w takim wypadku radze zwracac uwage czy obrecze przy nyplachch nie pekaja.Jergus pisze:Co do kół: miałem kompy a teraz mam Revo.... nie zgodzę się że compy mają jakieś zalety
To nie ma nic wspolnego z waga. Revo wyciągały mi sie zauwazalnie bardziej od compów w 823 nawet jak wazyłem 65kg.tsuful_zoo pisze:Moge spytac ile wazysz ? Moje revo plywaly jak oszalale i po zmianie na Compy kola sa duzo sztywniejsze. Moze masz tez mocno ponapinane te szprychy ale w takim wypadku radze zwracac uwage czy obrecze przy nyplachch nie pekaja.
Albo cos jeszcze w rowerze masz niesztywne albo po prostu nie zauwazasz, że rower wolniej reaguje. Ew. po prostu ostrzej w zakrety trzeba wchodzic. Ile na revo masz te koła? Bo jak od chwili to poczekaj do konca sezonu i zobaczymy ile sie beda wyciagaćJergus pisze:Co do kół: miałem kompy a teraz mam Revo.... nie zgodzę się że compy mają jakieś zalety

Ogólnie chętnie bym sie bujnął bo rowerek fajny i gdyby nie to, ze inne wydatki w planach to pewnie bym myslal o zmianie ramy na cos takiego.
Spaced wyluzuj 
Ja mam koła na osiach do DH i obręcze do DH a jeżdże jak dupa.
Rower jest sztwyny jak cholera, nie tylko ja tak twierdze(to testówka testowana już przez kilka osób), koła też, ale tak jak piszesz - są nowe.
Jeśli chciałbym koła na 10 lat to kupiłbym Crossmaxy - jeździłem na nich gdy jeszcze V-brejki w moim rowerze królowały czyli rok temu.
edit: jak sie Revo wyciagnie to je dociagne fachową ręką
i tak są o milimetr za krótkie

Ja mam koła na osiach do DH i obręcze do DH a jeżdże jak dupa.
Rower jest sztwyny jak cholera, nie tylko ja tak twierdze(to testówka testowana już przez kilka osób), koła też, ale tak jak piszesz - są nowe.
Jeśli chciałbym koła na 10 lat to kupiłbym Crossmaxy - jeździłem na nich gdy jeszcze V-brejki w moim rowerze królowały czyli rok temu.
edit: jak sie Revo wyciagnie to je dociagne fachową ręką

Ja nie wiem czemu wszyscy mysla, ze ja jakis wpieniony zawsze jestem. Czwartek to początek mojego weekendu, niby musze troche popracować ale jestem mega wyluzowany 
A co do wyciagania - wiesz jak robisz duzo km to czasem irytujace jest jak często podciagac trzeba revo. Watpie zebyś w am/en robił mniej km ode mnie w dh i watpie zeby ci sie mniej wyciagały niz z dużo sztywniejszym 823
Chociaz patrząc na wrażenia kolegi z Covertem wyciagnietym do jazdy w dół tulejkami i twoimi to mysle, ze to kwestia stylu jazdy.

A co do wyciagania - wiesz jak robisz duzo km to czasem irytujace jest jak często podciagac trzeba revo. Watpie zebyś w am/en robił mniej km ode mnie w dh i watpie zeby ci sie mniej wyciagały niz z dużo sztywniejszym 823

Chociaz patrząc na wrażenia kolegi z Covertem wyciagnietym do jazdy w dół tulejkami i twoimi to mysle, ze to kwestia stylu jazdy.
Dokładnie tak, ja naprawdę delikatnie jeżdze - mam sporo lat jazdy na HT w ostrzejszym xc za sobą, mma technike ale nie do lotów i jeżdżenia piecem po duzym AGD, a teraz ten full to dla mnie aż za nadto, nie wykorzytsuje jego mozliwości - najwiecej dostają.. tarcze hamulcowe 
Możnaby jeszcze Nopainnogame i Luke'a spytać czy odczuli brak sztywności - sam jestem ciekaw

Możnaby jeszcze Nopainnogame i Luke'a spytać czy odczuli brak sztywności - sam jestem ciekaw
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
tsuful_zoo: niestety obecnie sa tylko klamki do Elixira i code, inne firmy za czesto zmieniają krztałt klamek, Shimano obecnie ma inne klamki w SLX,inne XT, i inne XTR, a Formula co roku zmienia krztałt.
Niestety ich nie ważyłem ,ale minimalnie lżejsze od a oryginałow.
Kurkos To nie UHT mleko
http://www.notubes.com/Sealant-C14.aspx
Niestety ich nie ważyłem ,ale minimalnie lżejsze od a oryginałow.
Kurkos To nie UHT mleko