Mistrzostwa Polski Amatorów DH - Koninki 11-12.08.2012

Kruk
Kontakt:

Post autor: Kruk »

To na trasie kamienistej i o zawrotnej długości ?
Wiesz co mnie boli? Że rower się pierdoli!
ravfr
Kontakt:

Post autor: ravfr »

Konie to moja ulubiona miejscówka, aaaaaaaaaaaaaaaaaaaale 80 zł ??????
Pogięło Was ludziska ? :shock:
W sytuacji gdy jedynym beneficjentem całej imprezy jest właściciel całej infrastruktury (wyciąg, ośrodek wypoczynkowy, parking) 8 dych to przesada , żeby nie napisać chciwość. :(
Nie bądźcie "janki" nie dajcie się dymać, dacie naciągnąć się raz , zaraz podskoczy cena za wyciąg i noclegi.
zetek
Kontakt:

Post autor: zetek »

cena "z kosmosu" to i małe zainteresowanie zawodami widzę. Gdyby było tak jak Pan Bóg przykazał czyli 50 pln wpisowe na pewno byłoby znacznie więcej chętnych.
http://zetekfr.pinkbike.com/
Ignacek
Kontakt:

Post autor: Ignacek »

Cena wpisowego nie jest zależna ani od Krisa, ani od Schodka. Oni zajmują się jedynie przygotowaniem trasy, a nie organizacją zawodów.
rowerek:
[url]http://www.dh-zone.com/forum/viewtopic.php?f=10&t=66814[/url]
superbiker5001
Kontakt:

Post autor: superbiker5001 »

Witam!!

W piątek wyciąg będzie normalnie działał?? Można wpaść pojeździć??
Lord_92
Kontakt:

Post autor: Lord_92 »

Tłumaczenie z cyklu: macie rowery za kilkanascie tysięcy i nie stać was na takie wpisowe kolego tylko Cię ośmieszyło, radziłbym używać adekwatnych argumentów :) Koninki miejscówka mega, tylko nieco góra nagieła sprawę przy tym evencie.
Pozdro
facebook.com/AntidoteBikepark
kontakt@antidotebikepark.pl
HighFly
Kontakt:

Post autor: HighFly »

Ja chyba i tak zrezygnuje z zawodów ponieważ nie widze celu żeby wydawać 8dych jak nawet nie bedzie przygotowanej innej traski tylko wszystko po aktualnych ścieżkach. Krótko mówiąc zgadzam się z przedmowcami że 8 dych tylko za pomiar czasu to trochę cena na wyrost.

Schodek
Kontakt:

Post autor: Schodek »

...przykro mi ale nie miałem kompletnie wpływu na cenę,nikt w firmie nie był w stanie przekonać "szefa" że jest zbyt wysoka...jedyne wyjście to pokazać że się nie akceptuje takiego podejścia,zostając w domu lub wybierając inne miejsca do zabawy....80pln za dwa wyjazdy to przegięcie solidne o czym w oczy prosto poinformowałem właściciela,ma jednak swoje zdanie więc się wycofałem z tego PROJEKTU. Odpowiadam za trasy ale nie za wpisowe i to jak jest zorganizowana firma. Mam swoje doświadczenia i przemyślenia ale jak widać nie chciano z nich czerpać...może jak scena ZBOJKOTUJE ten projekt to wtedy ktoś się opamięta...mówisz A powiedz i B ale poukładaj litery w wyrazy aby przekaz był czytelny...ten przekaz dla mnie jest jasny - chciwość i pazerność podcina korzenie a wtedy drzewo może wywalić się przy małym wiaterku....

przez ostatnie 10 sezonów pracuję na swoje "nazwisko" i taki jeden "projekt" niszczy wiele wysiłków...będzie się odbijał czkawką jeszcze długo,ale mam nadzieję że SCENA zapamiętam odpowiednio kto był taki "cwany"....

...pozdrawiam i liczę że zrozumiecie w jakiej niewygodnej sytuacji się znalazłem
http://www.gravitycamp.pl
Gorczański Park Rowerowy - Koninki- Gravity Park już ruszył !!
Ajz
Kontakt:

Post autor: Ajz »

Schodek szacunek, myślę że Twój przekaz jest dla wszystkich wystarczająco jasny.

No to chyba wszyscy wiemy, co robimy w weekend?

Pokażmy, że nie jesteśmy frajerami i szanujemy swój budżet. Jest wiele innych miejsc do zabawy na rowerze (nawet w okolicy)

pozdro
JakubRudy
Kontakt:

Post autor: JakubRudy »

Czytam tak te komentarze, i aż mi się śmiać chce...
Rozwodzicie się ludzie na temat tego wpisowego straszliwie.
Rozumiem... 80 zł bez karnetu, i to jeszcze w dodatku na jakiś puchar polski amatorów, a większość z Was pewnie ma się za prosów... ^^

Wracając do tematu...
Nie podoba się ? Nie jedź i nie płacz...
Znam wiele osób, które pojadą lub zrezygnowały z racji cen i nie robią takiego głupiego szumu.
Pełno tutaj wypowiedzi anonimowych prowokatorów, piszących o "bojkocie koninek" itd. Zastanówcie się jeszcze raz, a potem piszcie takie pierdoły.
Bojkotujcie nadal miejscówkę przyjazną Nam wszystkim, która na jedne zawody podniosła troszkę ceny, ponieważ organizacja wyszła drożej niż planowali lub nie znaleźli sponsora.
I tak kasa z tego w jakiejś części pójdzie na modernizację koninek, suma sumarum wyjdzie i nam na dobre.

Ciekaw jestem co Wy zrobilibyście na ich miejscu... Zorganizowali dopłacając, czy podnieśli ceny, aby zarobić i żeby impreza się zwróciła...
Zapewne teraz zarzekacie się w duchu że Wy byście dopłacili...
No to co ? Organizujcie teraz zawody, wywalcie te kilkanaście tysięcy i zróbcie wpisowe za 0 zł... Czekamy Panowie.

Ups... Coś pękło, coś zmiękło i po ptokach.
Rower:
http://tiny.pl/q97gw - pinkbike
Sell:
http://tiny.pl/h4vx4 - allegro
Adrian960805
Kontakt:

Post autor: Adrian960805 »

Jak dobrze czytam, to w tym wpisowym mamy jakiś karnet do fortecy w krakowie??
ravfr
Kontakt:

Kuba pierd*lisz jak potłuczony .....
JakubRudy pisze:Pełno tutaj wypowiedzi anonimowych prowokatorów, piszących o "bojkocie koninek" itd. Zastanówcie się jeszcze raz, a potem piszcie takie pierdoły.
E , że co ?
JakubRudy pisze:Ciekaw jestem co Wy zrobilibyście na ich miejscu... Zorganizowali dopłacając, czy podnieśli ceny, aby zarobić i żeby impreza się zwróciła...
Zapewne teraz zarzekacie się w duchu że Wy byście dopłacili...
No to co ? Organizujcie teraz zawody, wywalcie te kilkanaście tysięcy i zróbcie wpisowe za 0 zł... Czekamy Panowie.
Nie masz zielonego pojęcia o kosztach jak widać.
Gdybyś przeczytał uważnie, choćby post Schodka oszczędził byś sobie wstydu.
Ajz
Kontakt:

Post autor: Ajz »

JakubRudy mistrzu, o czym Ty mówisz? Czy Ty wiesz w ogole, kto wypowiada się pod pseudonimem Schodek? Bo to on sugeruje, że jeśli nie odpowiada nam cena, należy pokazać to brakiem frekwencji.
Gdybyś przeczytał też, co napisał to nie pisał byś takich głupot o modernizacji miejscówki, bo Schodek właśnie napisał czym zdeterminowana jest ta cena i nie ma to nic wspólnego z pokryciem kosztów.
Na prawdę muszę Ci cytować żebyś wiedział o czym mówię?

Przeczytaj jeszcze raz wypowiedź Schodka i pomyśl jeszcze raz.

ps. Kim Ty jesteś, że zabraniasz nam komentować? (po Twojemu - "płakać") To jest forum, przyjacielu, czy potrzebujesz linku do definicji tego terminu z wikipedi, żebyś przypomniał sobie co ma ono na celu?

Czytaj, pomyśl, potem pisz, bardzo Cię proszę na przyszłość, unikniesz tak żenującej wpadki jak tym razem. Pozdrowienia.
HighFly
Kontakt:

Post autor: HighFly »

JakubieRudy ty to dopiero jesteś amator i sądząc po Twoich wypowiedziach albo nie znasz normalnych cen za tego typu imprezy albo jesteś kolejnym lamusem którego można dymac tak w d***pe że aż rogi sie prostują :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Podważasz autorytet samego Schodka i chyba wszytskich forumowiczów i ludzi ktorzy mają zajawkę na ten temat i wiedzę co do wartosci organizowanych imprez. Na ilu ty byłeś?? Ktoś Cię zna, że takie argumenty wytaczasz?? Kolejny prowokator ! Kup se koło i pierdolnij sie w czoło !

Lord_92
Kontakt:

Post autor: Lord_92 »

JakubRudy, przez swoje wypowiedzi udowodniłeś, że nie masz zielonego pojęcia o większości spraw. Popieram przedmówców, że pier****** jak potłuczony. Typowy forumowy teoretyk, jak wynika po wpisach, innym niezbyt przypadł do gustu ten pomysł więc raczej nie zdołasz nikomu nic wypersfadować. Możesz jedynie narazić się na ostre dyskusje, w której każde Twoje stwierdzenie będzie głęboko analizowane. Widzę, że pojawiają się tutaj bardzo inteligentne argumenty z Twojej strony. Jakub to forum jest właśnie od wypowiadania konstruktywnych opinii, jak widać ludziom nie podoba się pomysł i o tym mówią, od tego jest forum. Wolą wypisywać co powinno być zmienione niż prowokować do kłótni. Więc weź coś na uspokojenie i być może wyłącz komputer, może jakaś terapia? Nie wiem zostawiam to Twojej wyobraźni.

Pozdro
facebook.com/AntidoteBikepark
kontakt@antidotebikepark.pl
tikk
Kontakt:

Post autor: tikk »

Łączna liczba startujących w wszystkich kategoriach : 28 :shock:

A teraz trochę liczb.
Przyjmijmy teoretycznie:
28osób x 80zł wpisowe = 2240zł
28osób x 2dni x 45zł karnet = 2520zł
to daje razem 4760zł.

Przy 100 startujących i wpisowym 50 zł (zła pogoda) wychodzi odpowiednio
100x50=5000zł
100x2x45=9000zł.
razem 14.000zł.

Przy 150 osobach (i dobrej pogodzie) to łączna suma sięga 21.000 zł.
Nie liczę ewentualnych noclegów i jedzenia w Ostoi Górskiej.

To tyle teorii i suchych liczb.

Reputacja, dobre imię - BEZCENNE

P.S.
Info ze strony JOYRIDEOPEN:
Zawody w Koninkach – odwołane!

Z przykrością musimy powiadomić że najbliższe zawody które miały odbyć się w Koninkach zostają odwołane. Mimo szczerych chęci nie udało nam się dogadać ze stacją narciarską. W ramach rekompensaty, przygotowujemy coś „dużego” na ostatnią imprezę. Do zobaczenia w ostatni weekend września na Harendzie!
tikk
ravfr
Kontakt:

Zaraz , zaraz pizza była w cenie....... :mrgreen:
tikk pisze:Nie liczę ewentualnych noclegów i jedzenia w Ostoi Górskiej.
i dochodów z parkingu, chytry traci dwa razy ......
MiP
Kontakt:

Post autor: MiP »

Miałem to liczyć parę dni temu ale mi się nie chciało. Koszty noclegu, jedzenia i parkingu nie są 'ewentualne' bo z 90% z tego by skorzystało. Więc przy mniejszym wpisowym wszedłby kilka razy do przodu.
ODPOWIEDZ