Powrót po krótkiej przerwie (sprzęt)

wexe
Kontakt:

Powrót po krótkiej przerwie (sprzęt)

Post autor: wexe »

Witam. Myślałem ,że będę musiał sobie całkowicie wybić dh-fr z głowy ,ale na szczęście odrobiłem sie z remontami(kasa) zanim sprzedałem wszystkie części. To co mi zostało to : Rama Giant Faith, koło P+T, Full napęd, tarcze.
Brakuje mi:
*Hamulce ( Najbardziej przekonują mnie hayesy hfx-9) koszt ok.300zł
*Amor ( jestem fanatykiem marzo, więc zostane przy tej marce) jakies starsze "ósemki" myśle ,że koszt ok. 800-900zł
*mostek,kiera( tutaj planuje wyczekać jakąś super okazje.

Proszę o wypowiedzi osób, które się troche znają. A mianowicie w co najlepiej zainwestować w tańszym/używanym sprzęcie. Jakie firmy/modele polecacie ??

Niestety muszą być to bardzo bardzo tanie części.
Maciex09
Kontakt:

Post autor: Maciex09 »

jeśli hamulce to ja sie wypowiem tak:
- hayes nine - dość duża siła - brak modulacji
- shimano saint m800 - duża siła i to saint'y więc praktycznie bezawaryjne
- avid juicy 5/7 - mam akurat 5, siła taka ooo, modulacja jakaś jest, ale podobno awaryjne (mi się na szczescie jeszcze nic nie dzieje.. odpukac)

z kier to Ci moge polecić funn fatboy (fajne kąty i tania) i również OO Chemical (kolega ma i mówi, że też sie fajnie jezdzi)

mostek to pewnie jakiś zintegrowany... nóz widelec dostaniesz do amorka ;)
http://tnij.org/p4e4 Scott Voltage YZ 25 + Mz Drop Off II
http://tnij.org/p4qp Pinkbike
przemek_06
Kontakt:

Post autor: przemek_06 »

Kiere tak samo polecę ci funn fatboy nie droga i dobra ew troche drożej dartmoor nitro ;) mostek tak jak wyżej Maciex napisał być może dostaniesz do amorka więc narazie bym sie wstrzymał :D
wexe
Kontakt:

Post autor: wexe »

Co do kiery to własnie wczesniej mialem funna i chyba do niej wroce. Maciex09 miałem Sainty ,ale m810 ,ale takiej siły i modulacji się nie spodziewam, ale cóż za używane wziąłem ponad 1k, więc nie spodziewam się po takich hamulcach cudów. Zostane chyba przy Hayesach, może jakoś uporam się z brakiem modulacji.

A co do widelca ,to będe czekał na jakąś okazje . może po sezonie pojawią sie jakieś ciekawe/tanie ósemki.
ODPOWIEDZ