Negatywy na allegro - absurdalne historie

MLYNoBIKER
moderator
Kontakt:

Negatywy na allegro - absurdalne historie

Post autor: MLYNoBIKER »

Opowiadajcie swoje absurdalne historie z negatywnymi komentrzami.

Jako przykład dam swoje 2 historie

Sprzed 5min
Gość kupił u mnie nowy zestaw 2x kenda k-rad 26x2.3 + dętki.
Na śledzeniu przesyłki widać że paczkę odebrał o 15:10
A komentarz wystawił ponad godzinę wcześniej.

Rodzaj komentarza: Negatywny
Treść komentarza:
"TOWAR NIE ORGINALN Y. PODRÓBA Z TAJWANU BEZ ZADNEGO NADRUKU JAK NA AUKCJI. JESTEM ZAWIEDZIONY. DLA NIEKTURYCH 100zł to dużo."

Oczywiście standardowo, 0 telefonów, 0 maili od razu bach negatyw. Opony zdjęte z nowego roweru, może gość nie wie że kenda k-rad to model k-905? co zapewne ma napisane na oponie.

kasurf (463) ( Kupujący )
Negatywny
czw 15 gru 2011 13:13:15 CET
1867802350
Pokaż

Duża zębatka miała być jak nowa i prosta, okazała się zwichrowana. Sprzedawca stwierdził: oddaj rower do serwisu to ci wyprostują. Kabaret. Nie polecam !!!!

Następne story, gość kupił ode mnie blat 42z zdjęty z nowego roweru, wysłane, wszystko pięknie, ładnie. Nagle po ponad 2 miesiącach mail że blat jest krzywy i chce zwrot pieniędzy, odpisuje że raczej nie możliwe bo jest nowy, blaty XC z fsa są miękkie jak waży 100kg to mógł szybko skrzywić, po 2 miesiącach to nie uznam mu tego. Nastepnego dnia bach negatyw :D

Czy tylko ja mam takiego pecha na allegro czy wy też macie jakieś historie?
Firebird
Kontakt:

Post autor: Firebird »

norma.

"koleś sprzedał niesprawny zestaw, pytany o stan techniczny zestawu zapewniał ze jest IDEALNY, okazało się że suport ma spore luzy i korby pozrywane gwinty. Oczywiścię suport gratis żeby kasy nie trzeba było zwracać. Cwany dzieciak, UWAŻAJCIE!!"

Sprzedawałem ramiona Korb Race Face, zresztą w bdb stanie, troche poobijane i 1 pedał się wkręcał z lekkim oporem, jakiś czas już na nich nie jeździłem i dostałem suport do tych korb, który w rękach nie miał wyczuwalnego luzu a do roweru nie wkładałem, więc napisałem w aukcji że suport dodaję do korb gratis...

Ale nie widzę żadnego głębszego sensu istnienia tego tematu, chyba tylko żeby tak sobie ponarzekać.
MLYNoBIKER
moderator
Kontakt:

Post autor: MLYNoBIKER »

chyba tylko żeby tak sobie ponarzekać.
No własnie ;p
Tak mnie zastanawiało czy to norma czy to ja mam pecha.
DcMonsterfelt
Kontakt:

Post autor: DcMonsterfelt »

Kiedyś sprzedałem używaną piaste felta w b.dobrym stanie a po ponad 1 miesiącu koleś wystawił negatywa że bębenek ma luzy ;/
Pozdro człowieku
piotrek0609
Kontakt:

Post autor: piotrek0609 »

moja historia teraz kupiłem telefon na allegro zaraz po zakończeniu aukcji napisałem do sprzedającego/sprzedającej że wysyłka ma być za pobraniem wszystkie danem moje miał/miała. Napisał/napisała że wyśle następnego dnia a więc tak po tygodni napisałem kiedy można spodziewać się telefonu odpowiedział/odpowiedziała że następnego tygodnia po dwóch tygodniach wysłałem maila czy telefon został wysłany odpowiedział/odpowiedziała że nie ale wyślę następnego dnia po dwóch miesiącach telefonu nie ma tutaj negatyw Nie polecam Nie Oplacil zamowionego przedmiotu a potem z Pretensjami ze za Pobraniem Miało być, wrozka nie jestem.i nie bede czekala wiecznie na Pieniazki Do widzenia teraz mój komentarz NEGATYW sprzedający nie przysłał telefonu. Po 2mies. i wysłaniu kilku e-maili sprzedający odpisał ze wyśle następnego dnia. Po ponad miesiącu czekania brak telefonu i kontaktu. Całe szczęście że wysyłka była za pobraniem. NIE POLECAM UŻYTKOWNIKA !!!! i jeszcze odpowiedź moja I weź tu człowieku kupuj. Typowy odwet. Kontem posługują się co najmniej 2 osoby. Konto jest na Panią a odpisywał jakiś Pan (mam na to e-maile z końcówka -łem). Wysłałem e-maila że wysyłka ma być za pobraniem,to było odpisane że ok.
F4rr3ll
Kontakt:

Post autor: F4rr3ll »

piotrek0609 ogarnij sie i pisz jakoś po ludzku bo takiego chaosu sie czytać nie da :/
BlackForest
Kontakt:

Post autor: BlackForest »

mój kumpel dostał dziwnego , cytuję " Wszystko w jak najlepszym porządku, polecam ! "

chyba wystawiający się machnął i zamiast pozytywa , negatywa mu dał :D
GrzesiekDH
Kontakt:

Post autor: GrzesiekDH »

Ja miałem też ciekawą historię, z tym że akurat neutrala zarobiłem w odwecie, kupiłem ramę, już dawno to było, gość przez 2 tygodnie pisał że wyśle jutro itp ale nie robiłem z tego powodu problemu, ale jak rama przyszła owinięta w folię do żywności, ze skrzywionym hakiem, brudna nie tylko w błocie ale i jakimś lepiku/smole, to po prostu nie mogłem dać pozytywa, komentarz brzmiał chyba tak: "przecież dobrze było folią owinięte(...)" wg mnie absurdalne komentarze powinny być usuwane przez pracowników allegro, ale to tylko taki mój pomysł :)
http://www.pinkbike.com/u/grzesiekdh/
monster98
Kontakt:

Post autor: monster98 »

Raz widziałem taki komentarz: "Wystawiam negatywa bo pozytywów nikt nie czyta. Wszystko ok! Polecam i pozdrawiam!" Jakoś tak to szło.
greg2405
Kontakt:

Post autor: greg2405 »

MLYNoBIKER pisze:Na śledzeniu przesyłki widać że paczkę odebrał o 15:10
A komentarz wystawił ponad godzinę wcześniej.
Wysyłałeś pocztą czy kurierem?
Bo jak pocztą to tam są opóźnienia w rejestracji odbioru przesyłki;-)
KubaLa
moderator
Kontakt:

Post autor: KubaLa »

Ja sprzedałem manetkę alivio, nie mogłem doczekać się kasy, więc męczę gościa o to Na co on po paru dniach, ze dostał taką samą w serwisie za darmo. No to ja mówię, że mnie mało to obchodzi i ma mi wysłać kasę bo inaczej ja wystawię negatywa na co on mi:
"Proszę bardzo, odpłacę się tym samym"...
Napisałem do Allegro, czy taki komentarz, z zemst wystawiony można anulować i... Nie, nie można, Allegro nie wnika w komentarze!
Paranoja! Do tej pory ujowi nie wystawiłem komentarza bo nie chcę sobie psuć opinii!
Z gówna bata nie ukręcisz.
ODPOWIEDZ