Luzująca Gwiazdka I luz na Sterach...Dolna Miska
Luzująca Gwiazdka I luz na Sterach...Dolna Miska
Witam.....otóż mam problemmm....zmieniłem moją dotychczasową ramę na LF Cocaina....wszystko jest oki tylko mam niewielki luz na sterach...na dolnej misce....lux jest mały ale wyczuwalny....próbowałem go usunąć ale nic z tego:)....rozkręciłem mostek i jeszcze zauważyłem że gwiazdka w rurze sterowej przy dokręcaniu wychodzi w górę...luzuje się...mogę kręcić kapslem a i tak go nie dokręcę:D....gwiazdka jest praktycznie równo z końcówką rury sterowej.....iii nie wiem...mogę nabić nowy kapsel??..czy to może być wina tego że dolna miska jest od cocaina była przy ramie jak kupiłem...a resztę przełożyłem z mojego starego roweru.i tam powstaje luzz....CZy może kupić nowe stery?? i nabić nowy kapsel i bd git?:D
http://www.rowerowy.com/akcesoria/gwiaz ... a_headlock zamiast tradycyjnego kapsla??;)
http://www.rowerowy.com/akcesoria/gwiaz ... a_headlock zamiast tradycyjnego kapsla??;)
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
heh stery pewnie nabędę z cane creek do 40 zł max bo więcej kasy nie bd miał:/...hmm może ten klej to bd dobry pomysł coś poszukam i te dwie gwiazdki;)) dziś zabieram się do roboty;) zobaczymy czy coś da;)...luz jest trochę większy...0,5mm na moje oko;)...jeszcze ze ściskiem bd próbował....a za Ta gwiazdkę ile chcesz?;)
więc tak rozkręciłem mostek...wyjąłem stery.....wyciągnąłem dolną miskę z Cocaina....która lekko się rusza w ramie..minimalnie ale jednak....włożyłem miske od kompletu sterów z poprzedniego 3 miesięcznego rowera wiec zużyte nie są i do siebie pasuje;)...też ma lekki luz w ramie(to może być wina ramy? moz ejest obrobiona?)...użyłem ścisk i ścisnąłem mostek zakręciłem kapsel....mostek...i niby jest oka luzu nie ma....zobaczymy co bd po jeździe.:/
Miski muszą ciasno siedzieć w ramie (dlatego normalnie się je nabija/wprasowuje).Koniuoo pisze:wyciągnąłem dolną miskę z Cocaina....która lekko się rusza w ramie..minimalnie ale jednak....
Jeśli jest luz to masz rozbitą główkę. Jak chcesz jeszcze pojeździć na tej ramie, to w sumie jedynym w miarę sensownym rozwiązaniem jest wklejenie miski na mocny klej.
http://miki-ck.pinkbike.com/ Freeride!
-
- Kontakt:
Loxeal, Proseal, Loctite. Te kleje mogę polecić. Ale to nie jest kwestia 20zł tylko od 40-50zł w górę.
A i jeszcze jedno. Jakbyś w razie kupował to weź pod odpowiednie pasowanie (luźne). U Ciebie nie chodzi o ruch (luz) z ukosowania miski w ramie tylko o różnicę średnic więc wybierz odpowiednią grubość spoiny. Kleje te lepiej zostawić na 12 godzin do wyschnięcia. Powierzchnia nie musi być chropowata.
A i jeszcze jedno. Jakbyś w razie kupował to weź pod odpowiednie pasowanie (luźne). U Ciebie nie chodzi o ruch (luz) z ukosowania miski w ramie tylko o różnicę średnic więc wybierz odpowiednią grubość spoiny. Kleje te lepiej zostawić na 12 godzin do wyschnięcia. Powierzchnia nie musi być chropowata.
DeStRoY
-
- Kontakt:
too są zwykłe stery....pojeździłem chwile i niby luzu nie mam narazie...jutro coś poskacze na trasie to zobaczymy jak bd:/....a co do tych sterów z długimi kominami to wychodzi dość drogo:/ dabomb 140zł...dartmoor 190:/.....za kupiłem rame xd...
)
ją nabijać...a dół mogę palcami wyciągnac:/ a to komplet sterów jest;)

miki ma racje...pewnie rozbita główka bo górna miska siedzi ciasno i trzebamiki_ck pisze:Miski muszą ciasno siedzieć w ramie (dlatego normalnie się je nabija/wprasowuje).
Jeśli jest luz to masz rozbitą główkę
ją nabijać...a dół mogę palcami wyciągnac:/ a to komplet sterów jest;)
mało zrozumiałem z tego;))jakubas101 pisze:A i jeszcze jedno. Jakbyś w razie kupował to weź pod odpowiednie pasowanie (luźne). U Ciebie nie chodzi o ruch (luz) z ukosowania miski w ramie tylko o różnicę średnic więc wybierz odpowiednią grubość spoiny