Siemanko, chcę kupić nowy amortyzator. Mam ogromny dylemat czy brać amora na jednej, czy dwóch półkach. Generalnie jestem bardziej skłonny do jednopółki, ponieważ sam jeżdżę póki co na jednej i odpowiada mi to. Ale z drugiej strony jednak sztywność i praca dwupółek jest lepsza. Amor ma iść do ramy transition dirtbag w rozmiarze S. I tu też się zastanawiam czy dwupłóka z 200mm skoku nie będzie zbyt duży do S. Dodam jeszcze, że do wydania na amor mam ok. 1400zł i w tej cenie też widziałem całkiem przyzwoite 888 ale również jakieś fajne 66.. Co myślicie? Brać jedną czy dwie półki?
Nie no jeśli chodzi o to czy jest sens na trójmiasto czy nie to wydaje mi się, że jakiś jest na pewno. Tym bardziej że nie długo prawko robię i nie będę ograniczał się tylko do trójmiasta i jakieś wypady w góry na pewno będą.
Ignacek- no właśnie wiem, tylko jakiekolwiek rc2x na allegro to raz na ruski rok są a co dopiero z 2007. No jakoś ta maszyna wygląda, jeszcze kółko z tyłu ma 24' chyba dlatego ta maszyna tak przechylona do tyłu jest..
kurkos pisze:Siemanko, chcę kupić nowy amortyzator. Mam ogromny dylemat czy brać amora na jednej, czy dwóch półkach. Generalnie jestem bardziej skłonny do jednopółki, ponieważ sam jeżdżę póki co na jednej i odpowiada mi to. Ale z drugiej strony jednak sztywność i praca dwupółek jest lepsza. Amor ma iść do ramy transition dirtbag w rozmiarze S. I tu też się zastanawiam czy dwupłóka z 200mm skoku nie będzie zbyt duży do S. Dodam jeszcze, że do wydania na amor mam ok. 1400zł i w tej cenie też widziałem całkiem przyzwoite 888 ale również jakieś fajne 66.. Co myślicie? Brać jedną czy dwie półki?
W moim stinkaczu dotychczas jeździłem na 888 rc i teraz po zmianie na 66 uważam, że to jest to czego tej ramie było potrzebne. Tak szybko do niej dwupółki już nie zapakuję...
Ten Dirtbag z 888 RC2X ma trochę za wysoko suport i będzie przez to niefajnie się prowadził.
Co prawda - te ósemki są bardzo wysokie a na dodatek są na wysokich półkach. Na niskich byłoby ze 2cm niżej, a RC2X 170mm i niskich półkach z 5cm niżej