Piasta ns coaster 2008-pykanie
Piasta ns coaster 2008-pykanie
Witajcie mam taki problem tzn. nie jest to duży problem ale chciałbym to zrobić. Posiadam piastę NS coaster prawdopodobnie 2008 rok na łożyskach maszynowych chciałbym coś pokombinować żeby lepiej pykała to teraz prawie wcale nie pyka. Wiecie może co na to poradzić i jak możecie to opiszcie jak najdokładniej cały ten proces.
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Re: Piasta ns coaster 2008-pykanie
Odkręcasz konus od strony bębenka, później zdejmujesz bębenek, sam zejdzie wystarczy lekko pociągnąc. Później zamiast orginalnej sprężynki dajesz kółeczko od kluczy, zaznaczyłem na fotce

Z każdą która ma tak mocowane zapadki(drivery też). Ja w sun ringle gdzie każda zapadka ma swoją sprężynkę(nie jakąś blaszkę a coś a'la ta z długopisu ale mniejsza) musiałem do otworów tych sprężyn wetknąć po kawałku odciętym ze śruby o rozmiarze otworu w jakim ta sprężyna siedzi.
Ale akurat to zrobiłem dlatego że pierścień zazębiający był zużyty. Musiałem spiłować zapadki na ostro co odjęło im sporo wysokości więc aby została odpowiednia siła to musiałem trochę zwiększyć naprężenie sprężyn.
Ale akurat to zrobiłem dlatego że pierścień zazębiający był zużyty. Musiałem spiłować zapadki na ostro co odjęło im sporo wysokości więc aby została odpowiednia siła to musiałem trochę zwiększyć naprężenie sprężyn.