Luzująca Gwiazdka I luz na Sterach...Dolna Miska

jakubas101
Kontakt:

Post autor: jakubas101 »

Masz może mikromierz? Najlepiej wewnętrzny i zewnętrzny albo chociaż suwmiarkę o dokładności setnych części milimetra (czy nawet zwykłą do dziesiątych części mm)? Chodzi mi o to, że np. loxeal (do mocowań współosiowych) najlepiej spisuje się na poszczególnych szczelinach. Skoro Twoja miseczka od steru "rusza" się prostopadle do osi główki ramy o 0.5mm to wybierasz klej pod szczelinę 0.25mm. Kumasz? :D
DeStRoY
miki_ck
Kontakt:

Post autor: miki_ck »

Koniuoo pisze:too są zwykłe stery....pojeździłem chwile i niby luzu nie mam narazie...jutro coś poskacze na trasie to zobaczymy jak bd:/....a co do tych sterów z długimi kominami to wychodzi dość drogo:/
Nie masz co się przejmować cenami takich sterów... bo i tak ich nie włożysz do Cocaine - te ramy są pod stery półzintegrowane, a nie zwykłe ;)

Co do kleju to Ci nie powiem jaki najlepszy, ale np. luźno nachodzącej bieżni na sterówkę dawałem poxipol. Trzymało dobrze, chociaż nie było problemów żeby potem ją zbić. Generalnie coś 2-składnikowego, zastosować zgodnie z instrukcją i powinno żyć jeśli miska nie lata bardzo luźno.
Koniuoo
Kontakt:

Post autor: Koniuoo »

hymmm:d poxipol to bd tańsze rozwiązanie jak nie mam kaski...a nie mam^^...
jakubas101 pisze:Masz może mikromierz? Najlepiej wewnętrzny i zewnętrzny albo chociaż suwmiarkę o dokładności setnych części milimetra (czy nawet zwykłą do dziesiątych części mm)? Chodzi mi o to, że np. loxeal (do mocowań współosiowych) najlepiej spisuje się na poszczególnych szczelinach. Skoro Twoja miseczka od steru "rusza" się prostopadle do osi główki ramy o 0.5mm to wybierasz klej pod szczelinę 0.25mm. Kumasz? :D
cośik skumałem^^ mam tylko suwmairke dokładność 0,05mm;))
a nie prościej zrobić to tak"wziąć posmarować klejem wew cześć ramy tam gdzie nachodzi dolna miska...albo miskę posmarować klejem.....i włożyć ją w ramęD...zostawić na te 12h i już?:D
miki_ck pisze:Nie masz co się przejmować cenami takich sterów... bo i tak ich nie włożysz do Cocaine - te ramy są pod stery półzintegrowane, a nie zwykłe ;)

Co do kleju to Ci nie powiem jaki najlepszy, ale np. luźno nachodzącej bieżni na sterówkę dawałem poxipol. Trzymało dobrze, chociaż nie było problemów żeby potem ją zbić. Generalnie coś 2-składnikowego, zastosować zgodnie z instrukcją i powinno żyć jeśli miska nie lata bardzo luźno.
a myślałem że tu są zwykłe...byłem pewien:d hehe:d
MUSZEL
Kontakt:

Post autor: MUSZEL »

miki_ck pisze:Miski muszą ciasno siedzieć w ramie (dlatego normalnie się je nabija/wprasowuje). Jeśli jest luz to masz rozbitą główkę. Jak chcesz jeszcze pojeździć na tej ramie, to w sumie jedynym w miarę sensownym rozwiązaniem jest wklejenie miski na mocny klej.
ja bym spróbował nabić z puszką, kumplowi działało.
Koniuoo
Kontakt:

MUSZEL pisze:ja bym spróbował nabić z puszką, kumplowi działało.
Oo to też nie głupi pomysł:d
jakubas101
Kontakt:

Post autor: jakubas101 »

Ja mam tak wciśniętą miskę w pieście w marketowcu. Trzyma się już bardzo długo. W końcu użyłem SPECJALnej blachy :D
DeStRoY
Koniuoo
Kontakt:

haha ta SPEC blacha zz Żubra...nie bylee coo:D..no to opcji mam kilka:d
Koniuoo
Kontakt:

a wiec miałem już blache z Żubra, Tyskie,Książęce ale najlepiej sprawdza mi się z Lecha na której aktualnie jeżdżę po dzisiejszym serwisie:d średnio co 2-3 mieś trzeba wymienić zużytą Spec Blache^^
ODPOWIEDZ