Dangerous Mike DS 1.0

Jay
Kontakt:

Dangerous Mike DS 1.0

Post autor: Jay »

Witam wszystkich
Moge sie dowiedziec co myslicie o tej ramce? Jezdzi ktos na niej? Za wszystko co napiszecie juz jestem wdzieczny :P
DZIKUS

Post autor: DZIKUS »

raczej nie warto. za to nowe ramy sa naprawde wykonane profesjonalnie, no i ds2 jest sporo tanszy. widzailem dzos ta ramke na targach, jest wykonana na tajwanie z alu 7005 i wyglada na to ze oplaca sie to kupic.
Jay
Kontakt:

ee...niestety za pozno juz:P A ile kosztuje ta ds 2? No a ta kupilem w naprawde dobrym stanie za 750 ze sterami pointa sztyca accenta- nie wiem, moze ktos widzial na allegro... Sam jeszcze na niej nie jezdzilem bo na razie jeszcze chodzic nie moge :P No to prosze o wiecej opini...mam nadzieje ze sie nie zalamie...hmm...no najwyzej postaram sie komu opchnac :P
Jay
Kontakt:

Sorry ze tak podrzucam ten topic w gore ale zalezy mi bardzo na Waszej opini :)
Ingwar
Kontakt:

Post autor: Ingwar »

Jest zajob ciężka i zrobiona z kiepskiego i miękkiego alu. Wtedy Mikołaj miał tylko do takiego dostęp. Niestety, ale się niepotrzebnie pośpieszyłeś. Na przyszłośc z tanich ram polecam ci ballistica. Sam sie zdziwiłem jaka to fajna ramka (oprócz lakieru i dzirek na błotnik ;]) Można ją wyrwać nową nawet za 400 zł - chodzi mi cały czas o tą z jebuckimi wzmocnieniami przy główce!
Speeding faster,
Towards disaster.
DZIKUS

Post autor: DZIKUS »

no niby te ds 1 sie nie lamia, ale ja bym wolal dolozyc 100 zlotych i kupic nowa rame ds2 a nie jakiegos uzywanego trupa. tym bardziej, ze nowa wersja jest wykonana na prawde porzadnie.

jesli jeszcze gosc ci nie wyslal, to z niej zrezygnuj, lepiej dostac nawet negatywa, niz wywalic tyle kasy
Cesiu
Kontakt:

Post autor: Cesiu »

miałem tąramke ale sięszybko pozbyłem bo cholernie ciężka, krzywo tylni trójkąt wspawany i miejsca na miski sterowe nie były równoległe do siebie (był tzw.autopilot :) )

lepiej nie inwestować w tąrame.

pozdro
Julo_HC
Kontakt:

Post autor: Julo_HC »

Bardzo jestem ciekawy tych nowych Mike'ow... Gdzie sa foty?? Gdzie jest ten Frereride 2.0 ktory nadaje sie do XC, FR i DH?? :D
gg: 3212274

[S]: JuniorT'03 QR20+koło S-Type/Quando+mostek MARZOCCHI+kieraSPECIALIZED
Ingwar
Kontakt:

Post autor: Ingwar »

FR 2.0 nadaje się też do Dirtu. Jeśli założysz koła 20' to masz BMX'a a jak założysz slicki to masz szosówkę.
Nie lubie rzeczy które są do wielu rzeczy.
Speeding faster,
Towards disaster.
Jay
Kontakt:

No coz...ramke mam juz w domq :) sam chyba na niej pojezdze jakis czas dokupie nowego amora a jakby sie nie sprawowala zbyt dobrze to wtedy pomysle o sprzedaniu :)
EmBond
Kontakt:

Post autor: EmBond »

Dm ds 2.0 kosztuje chyba 890 jeżeli dobrze pamiętam a rama sama w sobie jest bardzo pancerna i przy tym lekka
The Power Is On Your Side !!!
[t][o][m]
Kontakt:

Post autor: [t][o][m] »

Kiepski zakup, poza tym, ze ciezka, co jeszcze jest do przezycia jakos, to bardzo slabo pospawana - krzywe trojkaty, zle splanowane suporty, albo na przyklad tak "ciasno" zespawany trojkat, ze kolo nie wchodzi! Ogolnie nic co mozna by polecac! Ratuje ja jedynie wyglad - jest ciekawa.
redrock
Kontakt:

Post autor: redrock »

Noo teraz Dangerous Mike sie postarał, popracował troche z ix'em i oprócz nowych fajoskich ramek ma jeszcze stery piasty itp. Tą nową ds można było oblukać na targach w wawie. I wyszła całkiem fajo, na 100% lepsza od ubiegłorocznych! Co do tamtych to NO COMMENTS!!! Cena tez nie zła.
Ale i tak wole swojego Koshmara :P
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=list&function=myphotos&photouserid=12452
ODPOWIEDZ