Xbox czy Playstation

pietryna
Kontakt:

Post autor: pietryna »

ruwenzori pisze:Przerobiony Xbox => gry po 30 zeta
Eeee? Nie przerabia się go czasem po to żeby odpalać piraty? Czy może ktoś w tych czasach jeszcze kupuje na stadionie?
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

Szczerze nie chce mi sie nic przerabiac. Chce bezobsługowa konsole i nie chce mi sie ganiac po serwisach potem bez gwary. Wystarczy mi robota przy rowerach i snowboardzie.
Irion
Kontakt:

Post autor: Irion »

1463206 - to jest numer gadu gadu mojego brata ktory jest posiadaczem ps3. Mozesz do niego napisac i sie wszystkiego zapytac. Wymieni ci wszelkie zalety i wady PSa (glownie to zalety :P )
Canderous
Kontakt:

Post autor: Canderous »

kupoując nową konsole, moim zdaniem przerabianie nie ma sensu. Konsola podobnież (xbox) staje się bardziej podatna na awarie, a przeraqbiając tracisz gwarancję. Przerobienie tez blokuje dostep do gry sieciowej, czego by bardzo mi brakowało, bo nawet raz na kilka miesięcy fajnie jest pograc z kumplami.
Uzywane gry na ps nie są jakoś specjalnie drogie, ja kupuje najczęściej po ok 50-59zł.
Gry z fabułą to na pewno seria Assasins Creed, seria Uncharted, Fallout, Na imprezy miałem którąś z części wrestlingu- do 6 graczy- ja mam 3 pady, czasem ktoś ze znajomych przynosił jeszcze swoje i lux zabawa.

Ja mam wersję slim (bo grubaska mimo iz jeszcze można znaleźć, to nie ma sensu kupować) z dyskiem 160gb, grą Gran Turismo 5 i jednym padem (dwa pozostałe kupiłem oddzielnie po chyba 150 zł w sony center). Za konsole (nowa) zapłaciłem chyba 850 zł przeszlo rok temu . Taki dysk w zupełności wystarcza, na stany zapisu, wrzucenie jakiejs muzyki itp.

Nie wiem jak jest w xboxie, ale do plejki często podpinam myszkę i klawiaturę, wtedy konsola robi za przeglądarkę internetową (komputer mam dość awaryjny, a na telefonie za maly ekranik).

Od siebie polecam PS
karolh117
Kontakt:

Post autor: karolh117 »

PS Move na imprezie akurat się sprawdza, zwłaszcza DanceStar Party, chociaż nie gorzej jest ze Sports Champions.
Jeśli nie zależy Ci na grze online i wogóle z tego co mówisz(piszesz) wychodzi na to że jeśli zdecydujesz się na PS3 to koniecznie musisz sprawdzić serię Uncharted, inFamous, God Of War i Assassins Creed(to akurat dostępne również na X-a). Świetną fabułę ma też Heavy Rain. Jeśli grasz sporadycznie, te gry wystarczą Ci na dość spory okres czasu.
Mentos95
Kontakt:

Post autor: Mentos95 »

http://www.euro.com.pl/newsletter/28906 ... 120809.pdf w razie czego tutaj jest ps3 160gb za 850zł ;)
royal'ek
Kontakt:

Post autor: royal'ek »

teraz slim nowy na allegro stoi w granicach 750zł
wawrzon
Kontakt:

Post autor: wawrzon »

Jeśli ktoś kupuje piraty przy obecnych cenach gier za 30 zł to musi mieć dobrze pod kopułą :D Zwłaszcza że przy częstym update przeróbki za dużo na tym stracisz.

Oki, nie chcesz online itd to może teraz pomogę :

X:
lepszy pad (lepiej leży, też wcześniej myślałem że sony najlepszy:))
kinect który bije move !
Pisałeś o Gran Turismo ale z tematu motoryzacji Forza a Xa bije GT pod każdym jednym względem

Sony:
jednak to sony;)
Świetna opcja konta plus - kupujesz je na rok za 100 zł w składce 2 osobowej i masz abonament na rok w którym dostajesz całą masę gier więc nie musisz się o nie martwic. W tej chwili jest tak dopakowany że mam ok 10 nowych wielkich gier w które nie mam kiedy grać (tyle że to wersje cyfrowe ściągane z pss na dysk - mi w niczym nie przeszkadza)

Obie konsole są super, jeśli suzkasz zabawki pod kontem nie za częstego grania to może pomyśl o Nintendo Wii które kupisz za połowę ceny większych konsol.

Co do gier które mają 3-4 godziny - tak, jest takich sporo :D Niektóre nie są warte 10 zł nawet za pirata :) Ja jak pisałem miałem obie a zostawiłem tylko Sonkę bo jest dla mnie lepsze, ale 75% grania dla mnie to granie online.

Cenowo gry wypadają na obie podobnie, większość i tak możesz łykać po świetnych cenach z gametrade.pl
karolh117
Kontakt:

Post autor: karolh117 »

Gametrade to świetna sprawa, kilka gier możesz kupić, potem jest możliwość wymieniania się w nieskończoność. Gra się właściwie za koszty wysyłki. Gry 3-4 godziny, nie przypominam sobie zbyt wiele takich, ale za to 6-8 godzin to niestety coraz szersza grupa. Tu na szczęście przychodzi nam z pomocą internet i masa serwisów z recenzjami i właśnie czasem przejścia danej gry. Mnie osobiście Gran Turismo nie powaliło, ale mimo wszystko byłem pod wrażeniem 1000+ samochodów, wielu tras itp. Ja grałem tylko na padzie, więc moje odczucia byłyby inne gdybym skorzystał z kierownicy. Nie mogę też porównać GT do Forzy, bo nie miałem okazji w nią zagrać
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

karolh117 pisze:. Gry 3-4 godziny, nie przypominam sobie zbyt wiele takich, ale za to 6-8 godzin to niestety coraz szersza grupa. Tu na szczęście przychodzi nam z pomocą internet i masa serwisów z recenzjami i właśnie czasem przejścia danej gry.
6-8 godz mnie nie boli bo nie przykuje na za długo. Szczerze nie jaraja mnie gry do nolajfowania z otwartym światem gdzie każdy gnom każe mi przynieść pieprzony pierścionek z pieprzonej jaskini. Balował to niech se sam przyniesie.
wawrzon
Kontakt:

Post autor: wawrzon »

Gra w granicach 6-10 godzin to teraz praktycznie 75% tytułów - nie będziesz zawiedziony. Przemyśl opcje Ps3 i konta Ps+ za stówkę rocznie.

Płacisz raz i co miesiąc dostajesz kilka DOBRYCH gier w ramach pakietu, dzieki temu skończyłem z wydawaniem kasy na inne gierki.

Nawet jak nie to masa, cała masa świetnych gier jest do kupienia za mniej niż 50 zł...
Zależy jakie chcesz gry, czy napeirdalanki jak God Of War czy Dante inferno, Czy fps y jak Call Of Duty, może chcesz więcej arcade to jakies NFSy czy coś, jest w czym przebierać i szczerze - z obu konsol będziesz zadowolony. Jeśli nie zamierzasz siedzieć po kilka godzin dziennie jak pisałeś to czy wciągniesz x czy ps = z każdą jedną będziesz się dobrze bawić.

Jak już kupisz to pochwal się co :) doradzimy dobre gierki na wolne wieczory :)
dudek182
Kontakt:

Post autor: dudek182 »

Przez 3 dni był u mnie kumpel z PS3 i jest zajebista konsola :!:

Black ops w trybie zombie na 2 super zespołowa gra. Fifa 11 i pół bloku nie śpi :D
ODPOWIEDZ