Jak wyczyścić smar z ramy?
Jak wyczyścić smar z ramy?
Ostatnio natchnęło mnie na umycie ramy ze smarów, brudu itp. itd.
Więc złapałem płyn do naczyń, wode i się zabrałem za mycie, po myciu zobaczyłem że smar i jeszcze jakiś brud (poprzedniemu właścicielowi coś się chyba wylało na rame) został. I tu jest moje pytanie jak to doczyścić, jedynie jakieś nitro czy coś takiego?
Więc złapałem płyn do naczyń, wode i się zabrałem za mycie, po myciu zobaczyłem że smar i jeszcze jakiś brud (poprzedniemu właścicielowi coś się chyba wylało na rame) został. I tu jest moje pytanie jak to doczyścić, jedynie jakieś nitro czy coś takiego?
Benzyne odradzam bo ci lakier zmatowieje najlepiej http://velo.pl/produkty/?m=4&pk=%&id=1274 a jak nie pomoże to odtłuszczacz finish
Szampon zmywa smar i nabłyszcza no i masz 2 sposoby użytku albo psikasz i myjesz woda jak zniknie piana albo psikasz i szmata zmywasz
Szampon zmywa smar i nabłyszcza no i masz 2 sposoby użytku albo psikasz i myjesz woda jak zniknie piana albo psikasz i szmata zmywasz
-
- Kontakt:
Płyn fajny ale trochę drogi. Odradzam mycie Karcher'em bo to głupota. Wypłuczesz sobie smar i masz rower do rozbiórki. Mokra ścierka i jedziesz. Albo taki płyn jak poleca kolega. Do rozpuszczania smaru może nadać się np. WD40, SB. Ale smar myje się benzyną ekstrakcyjną. Nie jest agresywny dla lakierów. Nitro, uniwersalny czy RC02 może już uszkodzić taką powłokę. Potem możesz przejechać myte miejsce jakimś balsamem do lakierów czy Tempo albo coś z K2.
DeStRoY
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Właśnie to ciśnienie zabija rower.pawcisq pisze:Przecież karcher to gorąca woda pod ciesnieniem tylko, lol ;p Tym czyszczę w domu kuchenkę, podłogi, okna czasem. Co miałoby się stać rowerowi?
Weź benzynkę ekstrakcyjną i czystą szmatę i do przodu. Odtłuszczacz do hamulców może być agresywny dla lakieru. W końcu jest na bazie acetonu.
Z gówna bata nie ukręcisz.
-
- Kontakt:
Kto powiedział, że myje się rower "na idiotę" i pryska się na wszystko xD
Co prawda można na wszystko ale to wymaga potem nasmarowania tych części, które muszą być nasmarowane.
Nie wiem, tylko ja nie widzę problemu z czyszczeniem? XD W sensie ze rozbiórką roweru na części. Porządnym wyczyszczeniem i złożeniem go od nowa z nowym smarem i ewentualnie nowymi łożyskami jak są już zużyte? xD
Co prawda można na wszystko ale to wymaga potem nasmarowania tych części, które muszą być nasmarowane.
Nie wiem, tylko ja nie widzę problemu z czyszczeniem? XD W sensie ze rozbiórką roweru na części. Porządnym wyczyszczeniem i złożeniem go od nowa z nowym smarem i ewentualnie nowymi łożyskami jak są już zużyte? xD
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- Kontakt: