Chce go tak zrobić by był dobry do lasu na dirt
Na początek amortyzator... Chce taki o którego nie będę musiał się bać, że gdzieś mi się złamie przy mocniejszym skoku (co powiecie o "Dirt jumper 3"?)
Przerzutki czy Single speed ?
Jak single to jaka piasta z tyłu ?(Dartmoor?) i ile ząbków z tyłu i z przodu
Opony są w porządku...
hamulce zostawić oba czy tylko z tyłu ?
Na koniec chce wymienić ramę... Jakąś Dartmoor'a dobrą do dirtu
SS, dj może być, rst storm, najlepiej dj. Piasta np octane one orbital ss pro, hampel jak wolisz ale ja bym tylko z tyłu zostawił, rama dartmoor two4player.
I weź sprzedaj ten Twój rower i kup inny najlepiej.
Na coś lepszego mnie nie stać
Mam 16 lat, a na rower zapracował sam, więc póki co to musi mi wystarczyć... Dlatego chce go przerobić na single speed'a i wymienić amortyzator
Sprzedaj go na jesien, pozbieraj kase (swieta, urodziny, imieniny, wymyslisz cos :P) i na wiosne znajdziesz cos z poziomymi hakami
Ja tez glownie sam zarabiam i utrzymuje rower, rodzice jedynie sie czasami do serwisu jakiejs czesci doloza...
Po pirewsze, rama ma pionowe haki, przy single speedzie bedziesz musial zastosowac napinacz. Po drugie, rama nie ma za bardzo dirtowej geometrii. Po trzecie, mniej na tym stracisz jak kupisz w calosci inny rower...
Jesli mowisz ze tamten underground jest fajny to powiedz mi, co rozumiesz przez pojecie dirt ?
Dlatego na następne wakacje wymienię rame na "Dartmoor Two6Player 2011 "... z czasem będę wymieniał części, wiec mało zostanie z oryginalnego Underground'a
A za kase za ktora sprzedasz rower mozesz kupic cos uzywanego wlasnie na tej ramce a w nastepne wakacje kupic cos innego. Ja tylko dobrze radze, zrobisz jak uwazasz...
Wiem, rady są dobre... Ale chodzi o to, że nie chce już żadnych używek. Zawsze chciałem mieć rower prosto ze sklepu. I kupiłem
Taki rower na początek wystarczy, a w następne wakacje zrobię już sam od podstaw... Późno pracę zacząłem dlatego mało kasy miałem
Na piaste darta chyba nie masz ochoty wydać 360zł. Bo tyle kosztuje najtańsza dostępna piasta darta pod ss.
Rama? Void/ 26player i ogólnie większość używek które znajdziesz.
Napewno nic od PRODIGY.
Amor...
Tu wypadałoby kupić coś pod qr20 odrazu, a to wiąże się z wymianą piasty z przodu.
Z amorów to tani i w miare ogarnięty Pike z u-turnem, obniżony na te 95-100mm, Dj 3 średnio mi się podoba bo 2 kolegów miało z rocznika 2007 i po 2 latach wymieniali, amory zaczęły piszczeć/ skrzypieć, nigdy czegoś takiego nie słyszałem. Z tanich to jeszcze Rst Space Jump, ale tej firmy się boje. Powód? Rst- Roz*eb sobie twarz
A na poważnie, kiedyś podobno była taka historia że ktoś dobił ten amor i wystrzeliła z niego sprężyna która trafiła raidera w głowe i zgon, Podkreślam PODOBNO
Wiem, że piasty darta drogie, ale dobrze mieć coś wytrzymałego... A jak nie dart to octane. Ramę to akurat nową chce :P
DJ 3 chce z rocznika 2010, a wydać 550 zł na coś co po dwóch latach ma się rozsypać to nie jest dużo ;D Co do Rst Space Jump czytałem, że jak na swoja cenę jest dobry, wytrzymały
witam dopiero zaczynam w dirt street i chce złożyć dobry mocny rower ale po nowym roku az części 2011 2012 spadna z ceny jescze to moj plan części jest cena i masa w gramach ceny brałem z allegro 7 anna ambike jeśli cos wiecie o tym bardzo prosze o pomoc ja tyle ogarnałem co w necie ludzie piszą jak zwykle zdanią podzielone i po katalogach czytałem jak macie propozycje w podobnym stosunku waga cena jakosc to piszcie chce zeby rower wytrzymał z 2 lata a bomby na hopach i gleby na streecie beda oj beda